NOVAK ŠEST KORAKA DO BESMRTNOSTI: Prvi pravi već danas

Autor:

Sport

01.11.2023

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đokoviću se sve otvorilo porazom Karlosa Alkaraza u Parizu.

NOVAK ŠEST KORAKA DO BESMRTNOSTI: Prvi pravi već danas

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković saznao je šta mu je potrebno da postane besmrtan! Nole će najbolji teniser sveta ostati sigurno do kraja Završnog mastersa u Torinu, a da bi na teniskom tronu završio i tekuću godinu, rekordan osmi put, potrebno mu je još šest pobeda.

Naime, porazom Karlosa Alkaraza od Rusa Romana Safiuljina već u drugom kolu mastersa u Parizu (6:3, 6:4) postalo je jasno da će Španac izgubili 170 bodova, pa čak i da Srbin danas ispadne od Argentinca Tomasa Ečeverija ostaje na prvom mestu barem do 20. novembra. Tako će Novak započeti sigurno 399. nedelju na vrhu ATP liste, a da bi tu i ostalo na kraju 2023. zna šta mu je činiti.

Foto: Tanjug/AP, Pixabay.com

 

To je osvajanje Grada svetlosti rekordan sedmi put, ali i upisivanje barem jedne pobede u grupnoj fazi u Torinu. Naime, Novak trenutno u "uživo" trci ima 500 bodova više u odnosu na Alkaraza, 8.955 naspram 8.455 i mogao bi da titulom ode na 9.945. To znači da bi razlika pred Torino bila 1.490 bodova, a Španac titulom sa svim pobedama može maksimalno do 1.500. To znači da bi Srbinu jedan trijumf doneo 200 bodova i bio bi nedostižan na tronu muškog tenisa na kraju 2023.

U tom slučaju Alkaraz bi morao da sačeka početak 2024. godine pa da gotovo izvesno prestigne Đokovića. Novak će na Australijan openu braniti titulu i svih 2.000 bodova, dok Španac nije ni igrao ove godine. Međutim, kako igra Karlos, ne bi bilo iznenađenje da naš as napravi dobru zalihu i da sa njom pokuša da odbrani prvo mesto u Melburnu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading