NOVAK NEDODIRLJIV: Alkarazu treba čudo da spreči Đokovića da ispiše istoriju

Autor:

Sport

16.10.2023

07:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nole sve bliže magičnoj nedelju na teniskom tronu.

NOVAK NEDODIRLJIV: Alkarazu treba čudo da spreči Đokovića da ispiše istoriju

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković napravio je još jedan korak ka istorijskom rezultatu i 400. nedelji na vrhu ATP liste. Srpski as je danas započeo 395. nedelju na prvom mestu ATP liste sa 11.045 bodova, dok je Španac Karlos Alkaraz posle loših rezultata u Kini dobacio samo do 8.805 bodova.

Imaju u vidu prednost od 2.240 bodova i ono što brane do kraja sezone sve je izglednije da će Nole uskoro započeti jubilarnu 400. sedmicu na teniskom tronu. Za to mu je potrebno da na preostala dva turnira ne podbaci, ali i da mladi Španac ne osvoji obe titule. Naime, Đoković na mastersu u Parizu, koji se igra 28. oktobra do 5. novembra brani 600 bodova iz prošlogodišnjeg finala u kojem je poražen od Holgera Runea.

Foto: Tanjug/AP, Pixabay.com

Kalkulacija sve jasnija u borbi za istoriju

Potom sledi Završni masters sezone u Torinu, a tamo Srbin u borbama osmorice najboljih brani svih 1.500 bodova jer je 2022. osvojio titulu bez poraza. S druge strane, Alkaraz brani samo 180 bodova iz četvrtfinala Pariza, dok u Torinu nije ni igrao. U prevodu, ako Novak bude na nivou baš u ponedelja posle Završnog mastersa koji se igra od 12. do 19. novembra započeo bi jubilarnu 400. nedelju na vrhu ATP liste.

A to bi mu puno značilo da u odličnom raspoloženju i sa puno samopouzdanja ode u Malagu gde će od 21. do 26. novembra predvoditi Srbiju na završnom turniru Dejvis kupa gde će  naši teniseri pokušati da ponove uspeh iz 2010. i da osvoje "salataru".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading