ĐOKOVIĆ, NADAL ILI FEDERER Evo šta kaže legenda tenisa o GOAT trci

Autor:

Sport

18.09.2023

18:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak je mnogo zaostajao za Rodžerom i Rafom., tvrdi trener Janika Sinera.

ĐOKOVIĆ, NADAL ILI FEDERER Evo šta kaže legenda tenisa o GOAT trci

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Ko je najbolji teniser svih vremena? Novak Đoković je sa 24 rekordna grend slema i rekordnim brojem nedelja provedenih na vrhu ATP liste (trenutno broji 391.), te najviše velikih trofeja zaslužio da on bude GOAT (eng. najveći svih vremena) pre Rodžera Federera i Rafaela Nadala. Pritom Srbin ima bolji međusobni skor u duelima sa Švajcarcem i Špancem.

Posle finala US opena u kojem je Nole razbio Rusa Danila Medvedeva i pretekao Španca Karlosa Alkaraza na teniskom tronu, dilemu ko je GOAT više nema ni legendarni Daren Kejhil, inače trener Janika Sinera.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

- Kada se igra protiv Medvedeva najteže je to što lopta posle njegovog bekhenda ima jako nizak odskok, negde oko kolena. Kada to pogađa, teško je fizički igrati s njim, jer treba to u kontinuitetu vraćati. Zato je Novak igrao toliko slajsa na bekhendu, taj udarac mu je dovoljno dobar i fizički je lakše. Đoković je odigrao oko 100 bekhend slajsova, a promašio je svega četiri. On je najveći teniser kojeg sam video, to više nije pitanje. Svi imaju svoje favorite: Rodžera, Rafu, Roda Lejvera, ali raditi ono što Novak radi, koji je pritom mnogo zaostajao za Rodžerom i Rafom. Neverovatno je to. I još nije završio - rekao je Kejhil za ESPN.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading