NIKADA EMOTIVNIJI NOVAK: Trenutak koji predstavlja prekretnicu u karijeri: "Više neću da se bavim tenisom"!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

27.04.2024

08:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Već sada se o njemu apsolutno može govoriti kao teniseru koji je obeležio "beli sport" i koji se sa punim pravom može i mora smatrati najvećim koji se ikada latio teniskog reketa.

NIKADA EMOTIVNIJI NOVAK: Trenutak koji predstavlja prekretnicu u karijeri: "Više neću da se bavim tenisom"!

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đpković ima 38 godina, pune 422 nedelje je prvi na ATP listi svetskih tenisera, osvojio je pregršt trofeja koje je teško i pobrojati,...

Sve je počelo sada već davne 2003. godine kada je uglavnom nastupao na čelendžer i fjučers turnirima, a prvi fjučers je osvojio u Beogradu na terenima TK Crvena zvezda u junu 2003, kao član TK Partizan čime je stigao i do prvih ATP poena, a iste godine se našao na širem spisku teniskih reprezentativaca Srbije i Crne Gore za Dejvis kup.

Tako je sve počelo,...

Karijera najboljeg tenisera u istoriji, Novaka Đokovića, obilovala je sjajnim trenucima, ali i izazovima koji su ga naterali da razmišlja o napuštanju sporta. Iako je imao sjajne rezultate, Đoković se suočio sa ozbiljnim povredama koje su mu donosile bol i nesigurnost u pogledu budućnosti. Odluka da ignoriše savete doktora i brzo se vrati na teren, umesto da uzme dužu pauzu, pokazuje koliko je uporan i odlučan u svojoj borbi.

O tome je ne tako davno izjavio:

- Igrao sam pod bolovima, a kada sam se vratio iz Australije, bilo je jasno da moram da se operišem. Nisam baš ljubitelj noža i bolnica… Prvih mesec dana posle intervencije bio sam veoma emotivan. Rekao sam da više neću da se bavim tenisom! Sumnjao sam u sebe, nisam verovao da mogu da se vratim na teren, izgubio sam optimizam. Otac, majka, braća i žena su sve vreme verovali u mene, ali smatrali su da mi treba duža pauza. Nisam ih poslušao! Opet sam se prebrzo vratio na teren iako su me doktori i tadašnji trener Andre Agasi savetovali da to ne radim.

Foto: Tanjug/AP

Supruga Jelena je uvek bila glavni oslonac Novaka Đokovića

 

Međutm, kako je sam istakao, možda i prelomni trenutak u karijeri, iako je do tada prigrlio mnoštvo trofeja, dogodio se verovali, ili ne 2018. godine:

- Najemotivniji trenutak u karijeri i životu desio se na Vimbldonu 2018. godine. Stefan je imao manje od pet godina, a deci ispod pet godina ne dozvoljavaju da uživo gledaju meč, pa su ga doveli tek na kraju… Gledao me je sa trofejom. Aplaudirao je, a zatim video sebe na ekranu, pa rekao: “Eno Stefana!” Nikad se nisam osećao ispunjenije. 

Iako je postigao gotovo sve što je želeo u karijeri, Đoković ne planira da se povuče iz tenisa ni nakon završetka profesionalne karijere. Odlučan je da nastavi da igra tenis rekreativno jer jednostavno voli ovaj sport i ne može da zamisli život bez njega.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading