HRVATI PUKLI OD MUKE! Komšije gube bitku za regionalno tržište!

Autor:

Vesti

09.05.2024

00:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Već u prvom kvartalu "Kroacija erlajns" i "Er Montenegro" daleko zaostali za našim avio-prevoznikom

HRVATI PUKLI OD MUKE! Komšije gube bitku za regionalno tržište!

Foto: Tanjug/Hina E. Susak, Profimedia Dinendra Haria Zuma Press Pr, Tanjug/ Andrija Vukelic/AP

Tri nacionalna avio-prevoznika s prostora bivše Jugoslavije "Er Srbija", "Kroacija erlajns" i "Er Montenegro" prevezla su ukupno više od 1,1 milion putnika u prvom kvartalu 2024, što je povećanje od skoro 11 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Pritom je "Er Srbija" prevezla nešto više od 66 odsto tih putnika, odnosno dve trećine, a daleko za srpskom avio-kompanijom kaska "Kroacija erlajns". Naime, avionima hrvatskog avio-prevoznika letelo je samo 29 odsto putnika.

NAJUSPEŠNIJI APRIL DOSAD

U poređenju s pretpandemijskom 2019, "Er Srbija"je nadmašila svoje putničke rezultate, dok hrvatska kompanija još nije dostigla nivo koji je ostvarila pre korone. Naime, "Kroacija erlajns" je na 93,1 odsto u odnosu na 2019. "Er Montenegro" je u poslednjem kvartalu prevezao 54.500 putnika, što je još daleko od broja koji je ostvario 2019, kad je primio 87.569 putnika. Pritom je crnogorska nacionalna avio-kompanija proglasila bankrot u decembru 2020.

Od početka godine prevezeno milion putnika

Kad se na rezultate iz prvog kvartala doda i aprilski uspeh, "Er Srbijom" je od početka ove godine letelo više od milion putnika. S aerodroma u Beogradu, Nišu i Kraljevu ukupno je realizovan 3.271 let.

Kompanija "Er Srbija" ostvaruje izuzetne rezultate svakog meseca. Tako je u aprilu ove godine u redovnom saobraćaju prevezla 303.189 putnika, odnosno sedam odsto više nego u istom mesecu 2023. To je najbolji aprilski rezultat od osnivanja kompanije 2013.  jer je prvi put u tom mesecu premašen broj od 300.000 putnika.

Najpopularnije destinacije u mreži nacionalne avio-kompanije Srbije u aprilu ove godine bile su Pariz, Cirih, Milano, London, Rim i Amsterdam, a u regionu Podgorica i Tivat. U široj evromediteranskoj zoni najtraženiji letovi su bili do Istanbula, Atine, Barselone i Larnake.

PADAJU REKORDI

- Do sada ostvareni rezultati pokazuju da su sva četiri meseca tekuće godine uspešniji od istih meseci 2023. Letnja sezona je evidentno počela dinamično, a sve ukazuje da će se tako i nastaviti - rekao je direktor za komercijalu i strategiju "Er Srbije" Boško Rupić.

On je podsetio da je prethodna godina za kompaniju bila rekordna i naveo da se na početku 2024. trend povećanja broja putnika nastavlja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading