NOVAK IZVUKAO “SEDMICU” U PARIZU! Đoković POBEDIO velikog prijatelja i podigao JUBILARNU 40. MASTERS titulu u karijeri! (VIDEO)

Autor:

Sport

05.11.2023

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je pariški Masters, savladavši u velikom finalu Grigora Dimitrova iz Bugarske rezultatom 2:0 (6:4, 6:3).

NOVAK IZVUKAO “SEDMICU” U PARIZU! Đoković POBEDIO velikog prijatelja i podigao JUBILARNU 40. MASTERS titulu u karijeri! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Najuspešniji igrač "belog sporta" svih vremena potvrdio je dominaciju, kao i da je bez konkurencije najbolji ikada, pošto je protiv bugarskog tenisera demonstrirao snagu i povećao rekorde.

Bila je to, ujedno, jubilarna 40. titula sa turnira iz serije 1.000 za Noleta, a ukupno sedma u gradu svetlosti, po čemu je apsolutni rekorder u Parizu.

Nije imao milosti najuspešniji u istoriji protiv velikog prijatelja van terena. Uspeo je Bugarin parirao na početku meča Đokoviću, čekao je Nole “svojih pet minuta” i dočekao ih u osmom gemu prvog seta, kada je iskoristio prvu brejk loptu koja mu se ukazala.

Poveo je tada Novak Đoković s 5:3 i posle toga je sve izgledalo kao rutina. Uspeo je Bugarin da se izvuče u devetom gemu, ali već na Novakov servis nije mu bilo spasa. Đoković je rutinski odradio posao i poveo 1:0 u setovima.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Gde je stao u prethodnom setu, Novak je nastavio i u drugom. Iako je bio više umorniji od Dimitrova, crpeo je svaki deo atom snage Bugarina, kako bi ga naterao da sopstvenim greškama poklekne u ovom meču.

To se dogodilo u petom gemu, pošto je ponovo u pravom trenutku iznenadio velikog prijatelja Dimitrova, koji je posle toga bio potpuno indisponiran. Ekspresnim servisima stigao je Đoković do 4:2, a potom i do treće brejk lopte koju je realizovao za nedostižnih 5:2.

Usledili su rutinski servisi za još ubedljivijih 6:2 i sedmo krunisanje u gradu svetlosti, gde je Nole potvrdio apsolutnu dominaciju, jer je uz “sedmicu na lutriji” izvukao i jubilarni 40. Grend slem u karijeri! Dovoljno za “zacementiranje” na prvom mestu ATP liste i nove bodove od ponedeljka.

Foto: Tanjug/AP

 

Đoković je ovim trijumfom zaradio 400 bodova na ATP listi, pošto je branio 600 bodova iz prošle sezone, kada je izgubio finale od Danca Runea, kome se revanširao u ovogodišnjem četvrtfinalu.

Tok meča mogli ste da pratite na našem portalu iz minuta u minut.

NOVAK ĐOKOVIĆ - GRIGOR DIMITROV 2:0 (6:4, 6:3)

TOK FINALA:

DRUGI SET

Kraj meča! Novak Đoković je pobedio Grigora Dimitrova s 2:0, po setovima 6:4, 6:3.

5:3 - Još jedan gem za Novaka, sada Srbina deli samo poen od osvajanja sedmog Mastersa u Parizu, Bugarin deluje nemoćno na terenu.

4:3 - Šta je sada izvukao Dimitrov? Imao je tri brejk lopte Đoković, ali se bugarski as sva tri puta izvukao i sačuvao svoj servis. Ostaje Grigor u meču, mada je sada moglo da bude sve rešeno, da je Novak poveo 5:2.

Republika

Foto: Starsport

 

4:2 - Najlakši gem od početka meča za Novaka, koji je sa nulom "ošišao" velikog prijatelja i došao na dva poena do osvajanja jubilarrnog Mastersa u karijeri.

3:2 - BREEEEEEEEEEEEEEEEJK!!!! Ma tako je Noleeeeeee!!!! Idemoooooo, Đoković je na tri gema od titule u Parizu!!!

Foto: Tanjug/AP

 

2:2 - Samouveren je Nole u svakom gemu, posle osvojenog uvodnog seta. Ponovo je samo jednom dozvolio Dimitrovu da mu uzme poen, da bi zatim rutinski prišao još više 40. Masters tituli u karijeri!

1:2 - Asom Grigor Dimitrov završava treći gem drugog seta. Iako je Nole poveo 15:0, Bugarin s četiri vezana poena dolazi do nove prednosti.

Republika

Foto: Starsport

 

1:1 - Uzvraća Đoković, ne gubi Novak tempo, koristi svaku grešku bugarskog asa i brzo stiže do izjednačenja.

0:1 - Dobro servira Dimitrov na početku drugog seta i sa samo jednim izgubljenim poenom rešava uvodni gem u svoju korist.

Počinje drugi set servisom Bugarina.

PRVI SET

6:4 - TAKO JE NOLEEEEEEEEEEEE!!! Đoković vodi u setovima 1:0, pošto je osvojio poslednji gem u uvodnom, nakon što je vodio 40:30, iskoristio je prvu set loptu za korak bliže peharu!

 

 

5:4 - "Preživeo" je nekako Dimitrov ovaj gem, iako je sve "mirisalo" na kraj seta. Uspeo je da se izvuče iz neprijatne situacije i ostane i dalje u setu, ali sada će Nole servirati za vođstvo i korak bliže sedmom peharu u Parizu.

Republika

Foto: Starsport

 

5:3 - Fenomenalni servis Novaka, nikakvo iznenađenje ne dozvoljava Đoković, sada je na prag od osvajanja seta i vođstva u velikom finalu.

4:3 - BREJK! Bravoooo Nole!!! U pravom trenutku oduzima Srbin servis Bugarinu i stiče veliku prednost u finalu!!!! Čekao je priliku i dočekao Đoković, nisu forhendi "slušali" Dimitrova, što je prvi reket sveta iskoristio i kaznio ga!

3:3 - Furiozno izdanje Novaka, najbolje od starta meča. Sa "nulom" je preslišao velikog prijatelja i bez izgubljenog poena stigao do novog izjednačenja.

2:3 - Ne dozvoljava Grigor Dimitrov srpskom asu ni da se približi brejk lopti, a kamoli da je realizuje. Novim strahovitim servisima, stigao je do trećeg gema i ponovo vodi.

Foto: Starsport

 

2:2 - Perfektni servisi Novaka i ekspresno izjednačenje za najboljeg ikada. Iako je bio u deficitu 0:30, sa pet uzastopnih poena, Đoković je odbranio servis.

Republika

Foto: Starsport

 

Novi podatak za anale! Đoković i Dimitrov su akteri najstarijeg finala u 2023. godini i najstarijeg finale u istoriji Pariza! Srpski as je u maju napunio 36 godina, dok je Bugarin četiri godine i tačno šest dana mlađi od prvog reketa sveta!

1:2 - Ne da se Dimitrov. Ponovo je 17. igrač ATP liste imao problema sa svojim servisom, približio mu se Nole, zapretio, da bi s dva uzastopna poena Grigor opet stekao prednost u gemovima. Ova tri gema trajala su 15 minuta!

1:1 - Izdržao je Novak uvodni gem, iako je Bugarin pretio, prišao na 30:30, međutim sa dva sigurna servisa, Đoković je stigao do prvog poena u meču i izjednačenja.

0:1 - Osvaja Grigor prvi gem u meču posle dosta muka. Imao je Đoković 30:30 i "đus", ali se bugarski teniser odbranio i uspeo da odbrani svoj servis.

Bugarin Dimitrov će prvi servirati!

MEČ JE POČEO!

PRE MEČA:

15.05 - Kralj tenisa je izašao na stadion, uz ovacije s tribina pariškog stadiona.

 

 

14.58 - Rivali će ubrzo na teren, uskoro počinje spektakl u Parizu!

14.36 - Nasuprot njemu, Grigor Dimitrov je na putu do finala izbacio: Italijana Lorenca Musetija 2:1 (6:2, 6:7, 6:3), Rusa Danila Medvedeva 2:1 (6:3, 6:7, 7:6), Aleksandera Bublika iz Kazahstana 2:0 (6:2, 6:2), Poljaka Huberta Hurkača 2:1 (6:1, 4:6, 6:4) i u polufinalu Stefanosa Cicipasa istim skorom (6:3, 6:7 (1:7), 7:6 (7:3)).

Foto: Tanjug/AP

 

14.32 - Đoković je na putu do finala pobeđivao ovim redom: Tomasa Ečeverija (drugo kolo) iz Argentine 2:0 (6:3, 6:2), osmina finala Talon Grikspor iz Holandije 2:1 (6:4, 6:7 (2:7), 6:4), četvrtfinale Holger Rune iz Danske u reprizi prošlogodišnjeg finala Mastersa Pariza 2:1 (7:5, 6:7 (3:7), 6:4) i juče Rusa Andreja Rubljova u polufinalu istim rezultatom (5:7, 7:6 (7:3), 7:5).

 

 

14.31 - Odigrali su Novak i Grigor do sada 12 mečeva, a srpski as je slavio 11 puta. Oba puta ove godine dobijao je Bugarina, na Australijan openu 3:0 i u finalu Mastersa u Rimu rezultatom 2:1.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

UVOD

Najbolji svetski teniser Novak Đoković od 15 časova kreće u pohod na svoju 40. Masters titulu, pošto se u finalu ATP turnira u Parizu sastaje protiv Grigora Dimitrova iz Bugarske.

Biće to njihov treći međusobni duel ove godine, prethodna dva je srpski as rešio u svoju korist, a 12. ukupno u karijerama. Čak 11 pobeda ima Nole, dok je njegov veliki prijatelj samo jednom slavio.

Podsetimo, Srbin je u spektakularnom preokretu savladao u polufinalu Andreja Rubljova iz Rusije rezultatom 2:1 (5:7, 7:6 (7:3), 7:5), dok je Dimitrov eliminisao Stefanosa Cicipasa identičnim skorom, ali uz dva taj brejka (6:3, 6:7 (1:7), 7:6 (7:3)).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Srbin

05.11.2023 14:25

40 deseti... ne 39. Ispravite..

Koji

05.11.2023 15:03

39 ili 40ti. Nepismeni odvratni majmuni.