DIMITROV VEĆ TRAŽI RAZLOGE AKO IZGUBI! Neću da plačem, ali...

Autor:

Sport

05.11.2023

13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trenutno 17. teniser sveta juri svoju treću Masters titulu.

DIMITROV VEĆ TRAŽI RAZLOGE AKO IZGUBI! Neću da plačem, ali...

Foto: Tanjug/AP

Imao je priliku Grigor Dimitrov da osvaja masterse, u kolekciji ih ima dva, ali je poslednji pehar podigao 2017. godine.

Bilo je to na Završnom Masters turniru, kada je u finalu pobedio Amerikanca Džeka Soka, dok je iste sezone pokorio i Sinsinati!

Predstojeći duel protiv najboljeg ikada Novaka Đokovića, biće šansa Bugarinu da stigne do trećeg trofeja iz serije 1.000, dok bi Srbin trijumfom prišao na jedan od jubilarnog 40.

Foto: Tanjug/AP

 

Bugarin je u Parizu već napravio dve prvorazredne senzacije, eliminisavši najpre trećeg igrača ATP liste Rusa Danila Medvedeva u drugoj rundi, da bi potom u polufinalu izbacio i šestog na svetu, Grka Stefanosa Cicipasa. Oba puta rezultat je glasio 2:1 u korist Novakovog današnjeg rivala.

- Morao sam da ostanem u igri i znao sam da je to sve što mogu da uradim. On je dosta podigao svoj nivo kako je meč prolazio i ceo duel je bio veoma napet. Na kraju sam ipak bio spreman za taj-brejk u trećem setu. Prvih pet poena u tajbrejku za mene je bilo veličanstveno. Morao sam da iskoristim ove šanse jer je to jedina opcija protiv ovako kvalitetnih tenisera. Nastavio sam da budem fokusiran i to je takođe bilo veoma važno. Svaki put kada bih udario loptu, uradio sam nešto značajno sa njom - rekao je Dimitrov i potom dodao:

- Neću da plačem, ali sam bio veoma emotivan posle meča. Ja samo živim u ovom trenutku jer je cela avantura u poslednje vreme bila vrlo netipična. Tenis mi sve više znači, a rezultat mečeva nije toliko bitan - istakao je Bugarin.

Meč Novaka Đokovića i Grigora Dimitrova počinje od 15 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading