TREBA LI NOVAK DA SE PLAŠI BUGARINA? Ovo je ISTORIJA njihovih duela! Dimitrov je samo jednom IZNENADIO Đokovića, EVO i kada!

Autor:

Sport

05.11.2023

11:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Finalni meč počinje u 15 časova.

TREBA LI NOVAK DA SE PLAŠI BUGARINA? Ovo je ISTORIJA njihovih duela! Dimitrov je samo jednom IZNENADIO Đokovića, EVO i kada!

Foto: Starsport

Najbolji svetski teniser Novak Đoković boriće se danas u finalu pariškog Mastersa za 39. titulu iz ATP serije 1.000.

Na putu srpskom asu stoji veliki prijatelj i rival Grigor Dimitrov, s kojim je do sada imao priliku da se sastane 12 puta i karijerama i samo je jednom Nole teren napustio pognute glave.

Bilo je to pre deceniju, na Mastersu u Madridu, kada je trenutno 17. igrač ATP liste iznenadio srpskog asa i trijumfovao u prestonici Španije nakon velike borbe 2:1 (7:6, 6:7, 6:3).

Foto: Srđan Stevanović

 

U svim ostalim mečevima pre i posle toga, Novak je apsolutno dominirao, a naročito na tvrdoj podlozi. Naime, kada god su se sastajali Đoković i Dimitrov na ovoj vrsti terena, Srbin je prepustio samo dva seta Bugarinu, što dovoljno svedoči o dominaciji i govori ko je apsolutni favorit u današnjem okršaju.

Ove godine su dva puta ukrštali rekete, najpre na početku sezone u trećem kolu Australijan opena gde je prvi reket sveta slavio s glatkih 3:0 (7:6, 6:3, 6:4), a onda i na Mastersu u Rimu, kada je Grigor ipak uspeo da "otkine" set Đokoviću, ali je ponovo poražen s 1:2 (3:6, 6:4, 1:6).

Zato nema dileme da je Novak ponovo u koži apsolutnog favorita i sa ovakvom formom, koju prikazuje od početka Mastersa u Parizu, bilo bi čudo da se ne domogne novog pehara i time još više potvrdio prvo mesto na ATP listi, kao i na kraju kalendarske godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading