OGLASIO SE NOVAK PRED FINALE! Evo šta je PORUČIO Dimitrovu!

Autor:

Sport

05.11.2023

12:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji svetski teniser juri 39. Masters u karijeri.

OGLASIO SE NOVAK PRED FINALE! Evo šta je PORUČIO Dimitrovu!

Foto: Tanjug/AP

Imaće priliku Novak Đoković da nešto posle 17 časova podigne 39. pehar iz serije 1.000 na ATP takmičenjima i potvrdi dominaciju u "belom sportu".

Prepreka na putu ka sedmom Mastersu u Parizu biće mu Grigor Dimitrov iz Bugarske, koga je Srbin pobeđivao čak 11 puta u 12 prethodnih međusobnih okršaja.

Nekoliko časova ostalo je do početka velikog finala, a srpski as je imao poruku za 17. tenisera sveta:

- Raduju me njegovi uspesi u Parizu, a u poslednjih nekoliko meseci verovatno igra najbolji tenis u karijeri. Bio je treći na svetu, dvostruki osvajač mastersa, dobro se kreće na terenu... On je talentovan, kreativan i nepredvidiv igrač, koji raspolaže velikim asortimanom udaraca. Ima jak servis, stabilan je na osnovnoj liniji, brz je u defanzivi, odličan i na mreži... Ne postoji ono što Grigor ne može da odigra i uopšte me ne iznenađuje to što je u finalu - rekao je Đoković.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Grigor Dimitrov

Osvrnuo se potom na to da posebno obožava kada njegovi protivnici smatraju da je nepobediv.

- Niko nije nepobediv, ali mi je drago da postoji ta aura oko mene i da igrači to osećaju na terenu. To mi je jako važno, jer me to stavlja u mentalnu prednost u odnosu na protivnike. Opet, nakon niza izvrsnih rezultata svih ovih godina, ništa ne uzimam zdravo za gotovo. Znam da mi rival ništa neće pokloniti čim se nađemo na terenu. Naprotiv, mislim da svako protiv mene nastoji da igra najbolji tenis i uglavnom se to dešava jer nemaju šta da izgube i imaju motiv više. To je bio slučaj i ove nedelje, sa tri poslednja rivala, protiv kojih nisam igrao svoj najbolji tenis, ali sam uspeo da preživim i nađem način da pobedim - istakao je Novak.

Meč na Centralnom terenu počinje od 15 časova. Posetimo, Bugarin je u polufinalu eliminisao Stefanosa Cicipasa iz Grčke 2:1 (6:3, 6:7, 7:6), dok je Đoković istim rezultatom i preokretom savladao Rusa Andreja Rubljova (7:5, 6:7 (3:7), 7:5).

Samim plasmanom u finale, Nole je već odbranio prošlogodišnje bodove i neće ništa izgubiti na ATP listi, već eventualnim trijumfom protiv Dimitrova, može samo da dobije nove poene i dodatno pobegne Karlosu Alkarazu iz Španije i Rusu Danilu Medvedevu, koji su takmičenje završili već u drugom kolu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading