SRAMNI AMERI BUŠE JOKIĆA KO ĐOKOVIĆA: Ovo što rade Srbima i njihovim ljudima NIJE HUMANO

Autor:

Sport

29.04.2024

09:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne žele da im priznaju da su najbolji na svetu.

SRAMNI AMERI BUŠE JOKIĆA KO ĐOKOVIĆA: Ovo što rade Srbima i njihovim ljudima NIJE HUMANO

Foto: Starsport

Nikola Jokić i Novak Đoković

Košarkaši Denvera grabe ka odbrani titule u NBA ligi jer su u četvrtfinalu Zapada poveli sa 3:0 u seriji protiv LA Lejkersa pre nego što su Lebron Džejms i drugovi smanjili na 3:1. Za to je najzaslužniji Nikola Jokić potpomognut svojim saigračima, a velika priznanja idu i na račun trenera Majka Melouna, koji je sve to lepo ukomponovao i skockao šampionski tim.

Međutim, njemu to nije bilo dovoljno da bude prglašen za najboljeg trenera godine u NBA ligi. To j postao trener košarkaša Oklahome Mark Degnolt. On je u četvrtoj sezoni na klupi Oklahome predvodio ekipu do prvog mesta u ligaškom delu sezone u Zapadnoj konferenciji sa 57 pobeda i 25 poraza. Degnolt je osvojio 89 od mogućih 100 glasova, i sa ukupno 473 boda postao drugi trener Oklahome, posle Skota Bruksa, koji je osvojio ovo priznanje.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Meloun i Jokić

Glasalo se tako što su se dodeljivali bodovi onom treneru za kojeg su  mislili da je prvi, drugi i treći i tu dolazimo do najveće sramote. Meloun je dobio samo jedan glas i to a treće mesto. Dovoljno za 11. mesto, a u prva tri su pored Degnolta još trener Minesote Kris Finč i trenera Orlanda Džamal Mozli.

Ceo ovaj tretman podseća na tretman koji je nedavno imao Goran Ivanišević, tada prvi trener Novaka Đokovića. Iako je Nole vladao i dalje vlada tenisom, a Hrvat je za to i te kako zaslužan. Međutim, kao što je NBA liga sada prestočila Melouna, tako je i ATP u decembru zaobišao Ivaniševića. Šablon je isti, Srbi mogu biti najbolji na svetu, ali im to nećemo nikad priznati, pa makar kroz nagradu njihovim trenerima. Tada su nagradu za teniskog trenera godine podelili su Daren Kejhil i Simone Vanjoci koji se brinu o karijeri Italijana Janika Sinera.

Foto: Starsport

Đoković i Ivanišević

To je mnogo izneriralo Đokovića, koji je na Instagram profilu čestitao osvajačima nagrade, ali nije propustio priliku da porukom prozove ljude koji su odlučivali o zvanju najboljeg.

- Čestitke Darenu i Simoneu na sjajnoj sezoni sa Janikom. Gorane, pretpostavljam da moramo da osvojimo četiri od četiri grend slema, da bismo možda ušli u uži izbor za nagradu. Završena godina na broju jedan, tri grend slema, završni masters... Ispisivanje istorije nije dovoljno, moj dragi treneru - napisao je Nole.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading