PEHAR JE SVE BLIŽI! Evo šta je Nole ZARADIO ulaskom u polufinale i kako može da PRETEKNE Alkaraza!

Autor:

Sport

19.08.2023

06:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đoković na dve pobede od osvajanja trofeja.

PEHAR JE SVE BLIŽI! Evo šta je Nole ZARADIO ulaskom u polufinale i kako može da PRETEKNE Alkaraza!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Karlos Alkaras

Ubedljivim trijumfom protiv Amerikanca Tejlora Frica, najbolji teniser ikada Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira u Sinsinatiju.

Na taj način, Srbin je prišao na samo dve pobede od nove titule na turnirima Masters serije, a koja bi mu bila ukupno 39. u karijeri!

Osim pobede protiv Frica, s obzirom na to da ne brani ništa u odnosu na prethodnu sezonu, Novaku će od ponedeljka pripasti najmanje 360 bodova na najnovijoj ATP listi.

Da bi pretekao vodećeg Karlosa Alkaraza, neophodno je da dođe do trofeja, a da sutra uveče dobije pomoć od Poljaka Hurkača koji treba da savlada Španca, jer jedino ako "Karlitos" ispadne pre finala, Đoković može da bude na vrhu liste i dobije status prvog nosioca na US Openu, poslednjem grend slemu u sezoni.

Uz to, Đokoviću će pripasti i deo nagradnog fonda ovog turnira, a plasmanom u polufinale, Novak je zaradio 304.375 američkih dolara!

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

Njegov naredni protivnik biće Aleksander Zverev iz Nemačke, koji je rezultatom 2:0 (6:2, 6:3) pobedio Adrijana Manarina iz Francuske.

Nemac će se 12. put suprostaviti srpskom asu, dok Nole trenutno vodi sa 7:4 u pobedama.

Okršaj Đokovića i Saše zakazan je kao poslednji na Centralnom terenu i neće početi pre ponoći.

Vodeći teniser sveta Karlos Alkaraz iz Španije i Poljak Hubert Hurkač čine drugi polufinalni par, a oni neće na teren pre 21 čas. Njihov meč je treći na programu.

Pre toga igraju dame Poljakinja Iga Švjontek i Amerikanka Kori Koko Gof (17,00), a potom Karolina Muhova iz Češke i Beloruskinja Arina Sabalenka (19 sati).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading