ĐOKOVIĆ RUŠI NOVI REKORD: Novak dobio MOTIV VIŠE na Vimbldonu!

Autor:

Sport

05.07.2023

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski as blizu novog velikog dostignuća.

ĐOKOVIĆ RUŠI NOVI REKORD: Novak dobio MOTIV VIŠE na Vimbldonu!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković, trenutno drugi teniser sveta, na pravi način je započeo pohod na 24. grend slem titulu, pošto je u prvom kolu Vimbldona savladao Argentinca Pedra Kaćina, rezultatom 3:0, po setovima 6:3, 6:3, 7:6.

Na taj način je najbolji teniser u istoriji stigao do 29. vezane pobede na najprestižnijem turniru na svetu, gde za poraz ne zna još od 2017. godine, kada je Tomašu Berdihu morao da preda meč zbog povrede.

Osim što juri istoriju i potencijalni kalendarski grend slem, Novak je dobio još jedan motiv više, pošto je sada prišao Rodžeru Federeru na samo 20 pobeda zaostatka kada su u pitanju trijumfi na četiri najveća turnira na svetu.

Kladionica Meridian vam poklanja 4.000 RSD BONUSA - pogledaj kompletnu ponudu za Vimbldon na sajtu meridianbet.rs i SASTAVI ŠAMPIONSKI TIKET!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Rodžer Federer na Vimbldonu

Novak Đoković ima 349 pobeda, a Federer 369 trijumfa na najvećim turnirima, pa odbrojavanje počinje već na Vimbldonu, na kome je Novak Đoković veliki favorit.

Matematički gledano, Đoković bi već na Australijan openu mogao da sruši rekord Rodžera Federera i da se na taj način još jednom upiše u teniske anale.

Priliku da dođe do nove, jubilarne 350. pobede, Novak će imati već u sredu, pošto mu je rival u drugom kolu Vimbldona Australijanac Džordan Tompson, sa kojim se do sada u karijeri nikada nije sastao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading