KAKO MU TO USPEVA? Povratak Rafaela Nadala je UDARNA TEMA uoči Vimbldona!

Autor:

Sport

24.06.2023

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako su ga mučile brojne povrede, uvek je uspevao da ih prebrodi i vrati se na vrhunski nivo.

KAKO MU TO USPEVA? Povratak Rafaela Nadala je UDARNA TEMA uoči Vimbldona!

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

Amerikanac Sebastijan Korda imao je furiozan start sezone, ali ga je sasekla povreda zgloba desne ruke. Posle plasmana u finale Adelejda (poraz od Novaka Đokovića) i četvrtfinale Australijan opena usledila je pauza, a kada je govorio o oporavku dotakao se Španca Rafaela Nadala.

Korda je fasciniran načinom na koji se Rafa godinama uspešno nosio sa takvim situacijama.

Izuzetno je teško savladati povredu i vratiti se iz nje, ponekad je smešno videti Nadala i lakoću sa kojom je izlazio iz povrede, kako se vraća na pređašnji nivo. Zbog prve povrede sam odsustvovao toliko dugo, mislim da sam mnogo toga naučo iz tog iskustva, iako mi je bilo teško. Čak i danas imam problema zbog kojih se ne osećam baš prijatno. Ali ovakvi mečevi me pripremaju za budućnost i nadam se da će dobri rezultati doći što pre - naveo je američki as.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Korda "skinuo kapu" Nadalu

Korda je izborio plasman u polufinale Kvinsa, a za njega će u subotu od 14 časova navijati i srpski navijači zbog Novaka Đokovića. Turnir u Kvinsu, čijem osvajaču pripada 500 ATP bodova, igra se u sklopu pripreme za Vimbldon koji počinje 3. jula.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading