VIKEND ODLUKE: Hladan tuš za Novaka pred Vimbldon?!

Autor:

Sport

24.06.2023

07:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbinu "vezane ruke", Španac čvrsto drži sudbinu u svojim rukama.

VIKEND ODLUKE: Hladan tuš za Novaka pred Vimbldon?!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Sve smo bliži ostvarenju scenarija koga su se srpski navijači pribojavali pred Vimbldon. Novak Đoković bi lako mogao da ostane bez prvog mesta na ATP listi, a Špancu Karlosu Alkarasu ostala su još dva koraka da smeni najboljeg tenisera u istoriji sa trona.

Naime, asu iz Mursije neophodno je osvajanje titule u Kvinsu kako bi opet postao svetski broj 1, a u subotu ga očekuje polufinale protiv Amerikanca Sebastijana Korde. Duel je zakazan za 14 časova u Londonu, a kladionice apsolutno favorizuju španskog igrača, budući da kvota na njegov trijumf ne premašuje 1,40, dok je na Kordu iznad 3.

Alkaras bi, bez sumnje, bio apsolutni favorit i u eventualnom finalu Kvinsa, koje će igrati Australijanac Aleks De Minor ili Danac Holger Rune.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Još dva stepenika - Alkaras pred povratkom na čelo ATP liste

Podsećanja radi, titula u Kvinsu donosi 500 ATP bodova, što je dovoljno Karlosu da pretekne Noleta.

Početak trećeg grend slema sezone zakazan je za 3. jul, a pehar će braniti Đoković, koji je u prošlosezonskom finalu na Centralnom terenu nadigrao Nika Kirjosa sa 3:1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading