PUTINOVI SPECIJALCI ZAUZELI SEDIŠTE VAGNERA U SANKT PETERBURGU (VIDEO)

Autor:

Svet

24.06.2023

07:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon pobune paravojne Vagner grupe, ruske specijalne jedinice zauzele su zgradu pobunjenika.

PUTINOVI SPECIJALCI ZAUZELI SEDIŠTE VAGNERA U SANKT PETERBURGU (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

OMON (specijalna ruska policija) i Rosgvardia (ruska nacionalna garda) krenule su jutros u akciju zauzimana zgrade Vagner grupe u Sankt Peterburgu.

Na Tviteru je objavljen deo snimka specijalne akcije ruskih jedinica.

 

 

Prema poslednjim informacijama, Vagnerovci su ušli u Rostov i kontrolišu ključne tačke. Šef Vagnerovaca prigožin obratio se iz ovog ruskog grada.

Šef Vagner grupe izjavio je da zgubljena ogromna teritorija, i da je stradalo 3-4 puta više vojnika nego po zvaničnim podacima i dodao da gubici iznose hiljadu ljudi dnevno.

Prigožin je upozorio da ga niko ne ometa: „Uništićemo sve što nam se nađe na putu“, rekao je on.

Prigožin je ranije nazvao generale Vladimira Putina "zlom koje se mora zaustaviti" i najavio da kreće u "marš za pravdu" ka Moskvi, nakon što je, kako kaže, Rusija bombardovala baze njegove vojske. On je najavio osvetu, a Moskva se nakon ovih reči Prigožina oglasila i obećala da će suzbiti svaku "oružanu pobunu".

Prethodno je Ruska Federalna služba bezbednosti pozvala je sve pripadnike vojne grupacije Vagner da ne donose pogrešne odluke, da ne sprovode bilo kakve oružane akcije protiv ruskog naroda i ne izvršavaju nezakonita i izdajnička naređenja Jevgenija Prigožina već da preduzmu mere kako bi ga priveli.

Ruska paravojna formacija Vagner otvorila je krajem prošle godine ovaj vojno-tehnološki centar u Sankt Peterburgu. Otvaranju velike poslovne zgrade od čelika i stakla prisustvovali su veterani u vojnim uniformama i mladi profesionalci iz oblasti tehnologije i kulture, ali događaju nije prisustvovao Prigožin.

Ispred zgrade je bio parkiran kamion sa simbolom „Z” koji ruske snage koriste u Ukrajini.

„Vagner” je od osnivanja 2014. godine i bio angažovan na nekoliko ratišta, uključujući Siriju, Libiju, Mali, Mozambik, a od februara i Ukrajinu.

BONUS VIDEO

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading