ĐOKOVIĆ OTKAZAO UČEŠĆE NA ČUVENOM TURNIRU! Ništa od nove titule za Novaka!

Autor:

Sport

16.06.2023

19:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao grom iz vedra neba.

ĐOKOVIĆ OTKAZAO UČEŠĆE NA ČUVENOM TURNIRU! Ništa od nove titule za Novaka!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković se neće naći na spisku učesnika za predstojeći Lejver kup, koji će ove godine biti organizova u Vankuveru, u Kanadi.

Novak je otkazao učešće na turniru, pa sada nećemo videti ni Đokovića, ali ni Rafaela Nadala, na turniru koji će biti nikad slabiji u poslednjih godina, pošto između ostalih nećemo videti ni Danila Medvedeva, ali ni Karlosa Alkarasa, trenutno drugog igrača sveta.

Prošle godine je Lejver kup bio u centru pažnje, pošto se Rodžer Federer opraštao od tenisa, a upravo je u Londonu, gde je turnir prošle godine održan, Švajcarac odigrao poslednji meč, i to u dubl konkurenciji, sa Rafaelom Nadalom.

Njih dvojica su doživela poraz, baš kao i ceo Tim Evropa, pošto je Tim sveta došao do neočekivane pobede, rezultatom 13:8. Na taj način je i Đoković ostao bez druge titule na ovom turniru, pošto je 2018. bio član tima Evropa, koji je savladao svoje rivale.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković sa peharom na Rolan Garosu

Za Evropu će nastupati Kasper Rud, Stefanos Cicipas, Holger Rune i Andrej Rubljov, a kapiten će biti proslavljeni teniser Bjorn Borg.


Sa druge strane, u Timu sveta nastupaće Tejlor Fric, Feliks Ože Aliasim, Frensis Tiafo i Nik Kirjos, a predvodiće ih Amerikanac Džon Mekinro.

Turnir će se odigrati od 22. do 24. septembra, a stiče se utisak da će biti prilično neizvesno i da će Tim sveta imati priliku da drugu godinu stigne do pobede.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading