ŠOK ZA ĐOKOVIĆA: Novak OSTAJE bez prvog mesta na ATP listi?

Autor:

Sport

14.06.2023

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Loše vesti za našeg asa.

ŠOK ZA ĐOKOVIĆA: Novak OSTAJE bez prvog mesta na ATP listi?

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković je na sjajan način okončao Rolan Garos, pošto je u velikom finalu porazio Kaspera Ruda sa 3:0, čime je stigao do svoje treće grend slem titule u Parizu.

Takođe, trijumfom u Bulonjskoj šumi je došao do svoje 23. najveće titule, čime se osamio na prvom mestu večne liste, pošto je iza sebe ostavio Rafaela Nadala, koji sada ima 22 grend slem pehara.

Uz to, nakon osvojenog trofeja na Rolan Garosu, Novak se ponovo vratio na prvo mesto ATP liste, gde je pretekao Karlosa Alkarasa, kog je savladao u polufinalnom okršaju, na stadionu "Filip Šatrije".

Ipak, Novakova trenutna prednost, koja iznosi 420 bodova, ne može Đokoviću da garantuje da će na Vimbldon doći kao prvi teniser sveta. Naime, prema za sada dostupnim informacijama, Novak neće igrati na Kvinsu, već će se za travnati grend slem pripremati na nekoj od egzibicija.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković sa peharom na Vimbldonu

Sa druge strane, Španac je najavio učešće u Londonu, gde ne brani nijedan poen, pa bi u slučaju osvajanja Kvinsa, Alkaras stigao do novih 500 ATP bodova, čime bi pretekao Novaka na ATP listi pred sam početak Vimbldona.

Videćemo da li će se ovo desiti, ali je i sam Nole izjavio nekoliko puta da mu je trenutno prioritet samo osvajanje najvećih titula, a nikako broj nedelja na prvom mestu, po čemu je takođe rekorder u tenisu, sa 389 sedmica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading