Đoković počistio Garina, pa obratio pažnju na OVAJ detalj: Govorim u svoje ime, imao sam sreće tokom karijere!

Autor:

Sport

05.10.2022

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser briljirao je na terenu u Astani.

Đoković počistio Garina, pa obratio pažnju na OVAJ detalj: Govorim u svoje ime, imao sam sreće tokom karijere!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković maestralno je počeo turnir u Astani.

On je za 62 minuta igre sa terena počistio Čileanca Kristijana Garina izgubivši samo dva gema (6:1, 6:1) i svega šest poena na svoj servis.

Igrao je Đoković kao sat, skoro savršeno, a posle meča bio je zadovoljan.

- Prvi meč nikada nije lak. Treba se privići na uslove, ali to sam uradio sjajno, igrao sam onoliko koliko sam mogao. Koristio sam svaku priliku koja mi se ukazala. 

Govorio je Novak i o podlozi koja je daleko sporija nego u Tel Avivu gde je stigao do titule. Istakao je da mu nije bio problem da se privikne.

- Govorim u svoje ime, naravno, imao sam sreće da sam se tokom karijere brzo privikavao na uslove. Znao sam šta da radim, ali osvojiti turnir i izgubiti u finalu ili polufinalu pravi veliku razliku, mentalnu pre svega. Imam puno samopouzdanja i motiva, to mi je pomoglo da se priviknem na sve ovo. 

 

 

Novak je odigrao spektakularno protiv Garina, prvi set je rešio u svoju korist za 24 minuta, dok mu je za drugi trebalo malo više - 37.

U narednoj rundi, Novak Đoković igraće protiv Botika Van de Zanšlupa koji je u prvom kolu bio bolji od Bejbita Zukajeva sa 2:0. Biće ovo prvi duel najboljeg srpskog tenisera i 27-godišnjeg Holanđanina koji se trenutno nalazi na 34. mestu na ATP listi.

Meč je na programu u četvrtak, a termin će biti naknadno poznat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading