SRBIJA PROTIV SLOVENIJE: Poslednja priprema pred Svetsko prvenstvo!

Autor:

Sport

03.11.2023

17:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rukometna reprezentacija Srbije stigla je u Sloveniju gde će u subotu i nedelju odigrati dve prijateljske utakmice u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo koje se igra od 10. do 28. januara 2024. godine u Nemačkoj.

SRBIJA PROTIV SLOVENIJE: Poslednja priprema pred Svetsko prvenstvo!

Foto: Tanjug/AP

Prva od dve provere sa ekipom Slovenije na programu je sutra sa početkom u 18 časova u Černomelju, dok je dan kasnije susret zakazan za 14 časova u Kočevju.

Kako se ističe na sajtu Rukometnog saveza Srbije tim Uroša Zormana poslužiće kao dobra provera aktuelnog stanja ekipe koja iz opravdanih razloga nije u punom sastavu, ali i u kojoj su "neki novi klinci" i povratnici dobili priliku da se nametnu za put u Nemačku.

Republika

Foto: Starsport

Rukometašii Srbije

 

Momak koji je u novembarskoj EHF nedelji nacionalnih timova u društvu saigrača iz reprezentacije naupunio 30. godina, desni bek Miloš Orbović, očekuje dve zanimljive utakmice protiv Slovenaca.

-Biće nam ovo odličan test za predstojeće prvenstvo. Slovenija je odlična reprezentacija sa mnogo dobrih igrača. To će nam poslužiti da vidimo šta treba da popravimo, na čemu treba da radimo. Imali smo nekoliko dana dobrih treninga, osećam da smo spremni za izazove koji su pred nama i da napredujemo kao ekipa svakim okupljanjem sve više - rekao je Orbović.

Srednji bek Dinama iz Bukurešta, Lazar Kukić, ističe da ekipu očekuju izuzetno dobre pripremne utakmice posle kvalitetnog trenažnog procesa kroz koji su prošli u Staroj Pazovi.

- Kao i u svim utakmicama, idemo da pobedimo i završimo ovo okupljanje sa dve pobede. Time bismo se zadovoljni vratili u svoje klubove, ali sada je fokus na proverama koje slede kao i da ostanemo svi zdravi. Biće teško, Slovenija je veoma jak protivnik sa dosta iskusnih igrača, ali mi verujemo i u naš kvalitet i u to kako smo se pripremili - istakao je Kukić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading