IVANA ZAVRŠAVA KARIJERU: Vuleta otkrila koje takmičenje će joj biti poslednje

Autor:

Sport

29.08.2023

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaokružila sam jednu priču zlatom na SP, ostala mi je još jedna stvar pre poslednjeg pozdrava, rekla je naša najbolja atletičarka.

IVANA ZAVRŠAVA KARIJERU: Vuleta otkrila koje takmičenje će joj biti poslednje

Foto: Starsport

Ivana Vuleta

Ivana Vuleta (33) osvojila je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu na otvorenom u Budimpešti skokom od 7,14 metara. Ona je, doduše mnogo više pod devojačkim prezimenom Španović, osvojila ukupno 15 medalja za Srbiju na velikim takmičenjima, a po povratku u domovinu najavila je kraj karijere.

Na sreću, naša najbolja atletičarka neće odmah okačiti sprinterice o klin, već će pokušati da dosanja svoj drugi san. Ona će kraj odsvirati na Olimpijskim igrama u Parizu 2024 gde će bronzi iz Rija 2016 pokušati da dodat toliko sanjano zlato.

Foto: star sport

Najavila poslednji let

- Ja sam s ovim zaokružila jednu priču, za dalje jedina stvar koja ostaje jeste taj Pariz i on je upitan samo ako ne budem zdrava. U Pariz ću ići s istim ambicijama, jer to je jedina medalja koja ostaje da upotpuni kolekciju i eto, moj poslednji pozdrav. Hvala za sve ovo i bilo je prelepo - počela je Ivana pa nastavila:

- Zdravlje mi je uvek bilo prioritet i ceo život sam posvetila sportu i atletici. Jurišanje na još jednu medalju, još jedan uspeh, bila bi prevelika žrtva, jer želim da budem zdrava i posle karijere, da mogu normalno da se krećem, imala sam sreće da sam samo jednu težu povredu imala tokom karijere. Razmišljam o ovom periodu, da budem zdrava, nemam poteškoća na treningu i na samom takmičenju. Ostaje pitanje ako bih i ostala šta mogu da jurim i posle OI, to će biti moje pete, jedino me zanima zlatna medalja, jer ako se to desi, onda sam ispisala istoriju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Dr Milanče Mitovski

29.08.2023 15:25

Draga Ivana, maltene si postigla sve u skoku u dalj, neka te služi zdravlje i sraća, a i vreme je da razmišljaš na povećanju brojnog stanja u porodici. Sa srećom naša heroinjo !