GUROVIĆ FRUSTRIRAN KALKULACIJAMA ZA MEČ ZVEZDE I EFESA: "Ma, KO, bre, RADI za koga"!

Autor:

Sport

11.04.2024

09:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Sve u svemu, nismo srećni postignutim rezultatom u Evroligi" rekao je bivši as o protekloj sezon i crveno-belih.

GUROVIĆ FRUSTRIRAN KALKULACIJAMA ZA MEČ ZVEZDE  I EFESA: "Ma, KO, bre, RADI za koga"!

Foto: ST/Nikola Mutić

Milan Gurović

Večeras od 20.30 časova Crvena zvezda će gostovati Efesu u Istanbulu u poslednjem kolu Evrolige i tako odlučiti od sudbini večitog rivala, Partizana. Crno-belima je sticajem okolnosti neophodna pobeda kluba sa Malog Kalemegdana uz trijumf u Areni nad Valensijom, kako bi se našli u TOP 10 fazi takmičenja. 

Zbog toga će čitava Srbija gledati današnji okršaj sa nestrpljenjem, a mnoge zanima kakav će biti pristup Zvezde u meču koji za nju ne znači ništa. 

Proslavljeni košarkaš Milan Gurović smatra da su te kalukulacije besmislica, te da crveno-beli idu na pobedu nezavisno od potreba "parnog valjka". 

- Preko glave su mi više ta kalkulisanja koja nemaju veze sa životom, da ovaj radi za onog, protiv njega ili da rade jedni za druge. Ma, ko, bre, radi za koga! Jednostavno je, moraš da igraš svaku utakmicu maksimalno, ti si profesionalac i ideš da pobediš. Zvezda treba da pokuša da se na lep način, trijumfalno, oprosti od Evrolige. Niko na ovom nivou neće kalkulisati i igrati za bilo koga i bilo čiji interes, osim za svoj - rekao je Gurović. 

Foto: ST/Nikola Mutić

Milan Gurović

Potom je istakao da smatra kako je ova ekipa Zvezde imala potencijala, ali da se kockice nisu poklopile. 

- Sve u svemu, nismo srećni postignutim rezultatom u Evroligi. Zvezda je ove sezone igrala krajnje šarenoliko, mislim da su je povrede udaljile od plasmana u top osam. Po meni ovo uopšte nije loš tim, s obzirom na imena koja su dovedena tokom leta. Uz malu sreću je moglo da se uđe u plej-of, ali to je košarka. Naravno, Teodosić je najbolji igrač, iako je u poznim godinama, on radi dobar posao. Najviše zahvaljući njemu je Zvezda i osvojila Kup u Nišu, na kojem je igrao povređen. Nikako ne smeš da se oslanjaš na jednog igrača, ali je jasno da sa njim i bez njega ovo nije ista ekipa jer je on taj koji pet igrača na terenu spaja u celinu. Sada sledi ono najvažnije, plej-of AdmiralBet ABA lige koji mora da se osvoji jer dobro znamo šta to donosi - naglasio je Gurović za "Mozzart Sport". 

Frustriran niskim očekivanjima, istakao je da smatra kako Zvezda mora da ode korak napred. 

- Zašto se ne napadne Evroliga? Zašto se uvek gleda top osam, top deset, top 320? To me strašno nervira, stalno neke kalkulacije, ako ovaj pobedi ovog ili onaj onog. Dosta više sa tim, jeste da su to sve respektabilni timovi, ali za svima njima Zvezda nimalo ne kaska. Potrebno je da se ode jedna lestvica gore napokon. Svakako da je prava selekcija igrača veoma bitna, ove sezone smo propustili veliku šansu da dovedemo Markusa Hauarda i Čimu Monekea, ali drugi gospodin (Duško Ivanović prim. aut) je bio protiv toga, a sada ih sticajem okolnosti trenira. Kakav paradoks. Isto to je rekao i Nebojša Čović koji je najzaslužniji za uspeh Crvene zvezde u proteklih deset godina. Čovek zna vrlo dobro šta radi, kakav je posao napravio i kapa dole za njega - naglasio je Gurović i dodao da se nada ostanku Miloša Teodosića.

- Ima tu stranaca koji apsolutno ne zaslužuju da nose Zvezdin dres, moraju da dođu mnogo ozbiljniji igrači da bi se osvojila Evroliga. Ono što bih lično voleo jeste da Teodosić ostane i za narednu sezonu. Naravno, sigurno da ne može da igra 40 minuta, ali sa 15-20 minuta na terenu svojim zalaganjem i iskustvom i te kako može da pomogne ekipi.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Goran

11.04.2024 10:25

Tvoj i čovićev interes su samo pare ,robijaaaaa