ŠOK VESTI ZA PARTIZAN I CRVENU ZVEZDU U EVROLIGI: Spisak timova na jesen neće biti isti kao ove sezone

Autor:

Sport

09.04.2024

16:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo je pitanje ko leti i ko će sreću morati da traži u Evrokupu.

ŠOK VESTI ZA PARTIZAN I CRVENU ZVEZDU U EVROLIGI: Spisak timova na jesen neće biti isti kao ove sezone

Foto: Starsport

Partizan i Crvena zvezda dobili su loše vesti iz Evrolige! Iako su se nedavno pojavile informacije da je ekipa Albe iz Berlina glavni kandidat da se sledeće sezone preseli u Evrokup i time oslobodi mesto francuskom predstavniku, budući da ćemo gledati okršaj između ekipe Pariza i Burga u finalu tog takmičenja, kako sada stvari stoje čelnici Albe ne planiraju da se presele u rang niže takmičenje. Tačnije, nisu planirali jer je u javnost isplivao dokument potpisan sa nekadašnjim predsednikom Evrolige Đordijem Bartomeuom, koji garantuje njihovo učešće u najelitnijem evropskom košarkaškom takmičenju i naredne sezone.

 

 

Alba je prezentovala Evroligi dokument koji je potpisao Đordi Bertomeu, koji garantuje njihovo učešće u takmičenju u sezoni 2024/25 -objavio je španski portal Enkestando.

Ovaj splet događaja definitivno ne ide u prilog Crvenoj zvezdi i Partizanu, jer kao što znamo samo šampion AdmiralBet ABA lige ima zagarantovano učešće u Evroligi naredne sezone. S druge strane, kako italijanski mediji prenose, Virtus iz Bolonje se nalazi u planovima čelnika Evrolige i realno je da će ostati u takmičenju. Ono što budi nadu da neće biti seče naših klubova je stav da je u najvećoj opasnosti da izgubi mesto u elitnom evropskom društvu ekipa Valensije, za koju će po svemu sudeći od sledeće sezone nastupati MVP ABA lige Luka Božić.

Nema sumnje da obe srpske ekipe, po svemu prikazanom, zaslužuju da ostanu u takmičenju i sledeće sezone. Međutim, navikli smo da Evroliga donosi sumnjive odluke i obično na štetu naših ekipa. Jedino ako nas sada novo rukovodstvo na čelu sa našim Dejanom Bodirogom ne iznenadi, pa ne bude uzimalo za ozbiljno dokument koji se pojavio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading