TAMNOPUTI AMERIKANAC U EVROPI, TEŠKO JE TO: Košarkaš šokirao izjavom

Autor:

Sport

06.04.2024

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navodno nije rasizam, ali je škatljiva tema u Evroligi.

TAMNOPUTI AMERIKANAC U EVROPI, TEŠKO JE TO: Košarkaš šokirao izjavom

Foto: Starsport

Prva zvezda izraelskog Makabija iz Tel Aviva Vejd Boldvin nedavno je govorio o kontroverznom napadu na sudiju u završnici meča protiv Baskonije u Evroligi, kao i o problemima s kojima se suočavaju američki košarkaši u Evropi. Boldvin je istakao da je morao drugačije da se ponese i da bude profesionalniji u svom odnosu sa sudijom.

 

 

- Očigledan razlog je ovde. I politički korektan odgovor je da nikada ne biste trebali da se ponašate tako posle utakmice. Nikada ne biste trebali tako tretirati nekoga i tako se ponašati. Trebalo bi da budete vrlo profesionalni u svojim reakcijama. Trebalo bi samo da pustite igru, čujete poziv, poštujete ga i idete dalje - rekao je krajnje korektno Boldvin.

Međutim, govoreći u ime američkih košarkaša, Boldvin je istakao teškoće s kojima se suočavaju tamnoputi Amerikanci u Evropi.

- Vrlo je teško tamnoputim Amerikancima da budu uspešni ovde. To je jedan grub posao. Jer ovde prolazi mnogo nas. Vrlo je važno da se stavite u dobre situacije i dobro igrate. I ta specifična situacija. Sve mora da se prilagodi. I to je teško raditi sve vreme - naglasio je Boldvin, pa dodao da sudije imaju težak posao, ali i da igrači moraju da se prilagode na drugačija pravila igre:

Republika

Foto: Starsport

Boldvin protiv Zvezde

- Prolazite kroz male stvari, pokušavate da komunicirate, i nije išlo kako treba za mene, pa sam reagovao. To nije rasno. Samo je teško. Jer kao Amerikanac uvek se takmičite sa sledećim NBA momkom koji dolazi. Ja sam bio NBA momak koji dolazi u Evroligu. Osećate da uvek morate biti na vrhu svoje igre - zaključio je Boldvin.

S obzirom na izazove s kojima se suočavaju, jasno je da američki košarkaši poput Boldvina moraju biti izuzetno fleksibilni i prilagodljivi kako bi uspešno igrali u Evropi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading