EVROLIGA NIJE IMALA DILEMU! Košarkaš Makabija proglašen za MVP! (VIDEO)

Autor:

Sport

21.03.2024

14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obeležio pobedu nad Asvelom u Pioniru.

EVROLIGA NIJE IMALA DILEMU! Košarkaš Makabija proglašen za MVP! (VIDEO)

Foto: Starsport

Vejd Boldvin i Lorenco Braun

Košarkaš Makabija Vejd Boldvin proglašen je danas za najkorisnijeg igrača (MVP) 30. kola Evrolige, objavljeno je danas na sajtu Evropskog košarkaškog takmičenja.

Boldvin je postigao 30 poena, upisao 10 asistencija, uz pet skokova i dve ukradene lopte za indeks korisnosti 46, u meču u kojem je izraelski tim u utorak pobedio Asvel rezultatom 98:90 u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Amerikanac je za dva šutirao 9/15, za tri poena je bio polovičan 1/2, a sa slobodnih bacanja imao samo jedan promašaj 9/10. Na to je dodao i 10 asistencija, pet skokova i dve ukradene lopte.

Imao je indeks korisnosti 46, što je najveći indeks u protekle tri godine i najveći za "Ponos Izraela" od 2006. godine. Treba reći da je Vejd Boldvin sedmi put u karijeri proglašen za igrača kola u Evroligi.

Iza njega na drugom mestu ostao je centar Asvela Jusufa Fol za indeksom korisnosti 31, dok je treću poziciju zauzeo centar Panatanaikosa Matijas Lesor sa indeksom 30, koji se istakao sa 19 poena u pobedi protiv Crvene zvezde.

Četvrto mesto pripalo je plejmejkeru Panatinaikosa Kostasku Slukasu koji je došao do indeksa korisnosti 29, takođe u Areni pred delijama, petu poziciju podelili su centar Partizana Bruno Kaboklo u trijumfu nad Baskonijom i krilo Reala Mario Hezonja sa indeksom 28.

Makabi će u 31. kolu Evrolige gostovati Bajernu u Minhenu, taj meč je na programu u petak od 20.30.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading