NAGRAĐEN JER JE ZAGORČAO ŽIVOT PARTIZANU: Priznanje dobio i as Zvezde

Autor:

Sport

06.04.2024

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evroliga baš zna da odabere, ali, ruku na srce, zasluženo.

NAGRAĐEN JER JE ZAGORČAO ŽIVOT PARTIZANU: Priznanje dobio i as Zvezde

Foto: Starsport

Košarkaš Efesa Vil Klajburn proglašen je za najkorisnijeg igrača 33. kola Evrolige. Njegova izvanredna igra doprinela je važnoj pobedi protiv Fenerbahčea, gde je postigao 21 poen, uz pet skokova, četiri asistencije, jednu ukradenu loptu i šest iznuđenih prekršaja, što mu je donelo indeks korisnosti 28. Ovo je šesta nagrada za MVP kola u Klajburnovoj karijeri, a prva ove sezone.

Svi znamo za šta se borimo, to je plasman u plej-in. Došli smo ovde da pobedimo i uspeli smo u tome. Ako je neko imao nekih sumnju u to ko je najbolje krilo u Evropi, ja sam, i biću uvek ja - rekao je Amerikanac posle pobede.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Klajburn na delu

Gledajući brojke on je to priznanje apsolutno zaslužio, ali se to ne dopada navijačima Partizana. Zbog njegove odlične partije crno-beli sada moraju da se uzdaju da će podbaciti protiv Crvene zvezde i da ih večiti rival lansira u plej-in, pod uslovom da savladaju Valensiju dan kasnije.

Međutim, nagrađen je i prvotimac Zvezde Džoel Bolomboj, a upravo će se on i Klajburn sresti na terenu 11. aprila. Naime, Bolomboj je imao najveći indeks korisnosti u ovom kolu – 32. Nažalost, Zvezda je izgubila od Olimpijakosa na domaćem terenu sa 89:86, pa je nagrada za MVP otišla u ruke Klajburnu. Bolomboj je postigao 19 poena, a dodao je i 12 skokova, po jednu asistenciju i ukradenu loptu i dve blokade.

Johanes Timan iz Albe sakupio je 28 indeksnih poena u porazu svog tima od Partizana (83:94), dok su se Nikola Mirotić iz Armanija, Markus Hauard iz Baskonije i Žofre Lovernj iz Asvela istakli sa po 27 indeksnih poena. Iako su oni zabeležili impresivne individualne statistike, krajnji rezultati su pokazali da je timski rad ključan za ostvarivanje uspeha u ovako zahtevnom takmičenju.

Navijači jedva čekaju da vide kako će se situacija dalje razvijati u Evroligi, s obzirom na to da se takmičenje približava svom vrhuncu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading