ZVANIČNO: POTPISAO Riki Rubio!

Autor:

Sport

26.02.2024

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ogromno pojačanje za nastavak sezone.

ZVANIČNO: POTPISAO Riki Rubio!

Foto: Starsport

Španski plejmejker Riki Rubio potpisao je ugovor sa Barselonom. Ovo je radosna vest za sve ljubitelje košarke, jer je nakon letošnjih problema sa depresijom, napuštanjem NBA lige i reprezentacije Španije njegova karijera bila dovedena u pitanje, ali se Riki izborio sa svojim demonima i ponovo ćemo uživati u njegovim majstorijama na parketu.

Tokom evropske karijere igrao je za Huventud i Barselonu , a u NBA za Minesotu, Jutu, Finiks i Klivlend.

Rubio je neko vrmee trenirao sa timom iz Katalonije, ali nije bilo izvesno hoće li potpisati ugovor, što je danas zvanično urađeno.

 

 

Sam košarkaš nije krio zadovoljstvo:

- Želim da uživam u košarci i da dam sve od sebe da stvari budu lepe. Želim da doprinesem timu ciljevima koji su postavljeni. Rodžer Grimau i Huan Karlos Navaro su mi pomogli da se osećam ugodno i to je bilo ključno. Vratio sam se u uslovima koji nisu bili normalni i bila mi je potrebna posebna povezanost i iskrenost koju su mi ponudili – rekao je Rubio i dodao:

– Za mene je košarka bila zatvoreno poglavlje, ali sam radio na svom mentalnom stanju prethodnih meseci i uvideo da izlaz postoji. Košarkaš Rubio je ‘pojeo’ čoveka Rikija, ali strahom se može upravljati. Nekada je nervoza korisna, ali ne u velikim količinama. Nije isto biti uplašen i pod tenzijom ili zabrinut. Mnogo je sivila u životu, a ja učim kako da ga obojim - rekao je je Riki Rubio.

Priznao je fantastični plejmejker da je mislio da je njegova karijera završena.

- Od avgusta nisam ni razmišljao o košarkci. Radio sam na ličnosti i svojim problemima, sve to ide uz karijeru, ali je i odvojeno od nje. Već sa 14 godina sam postao profesionalac i sebe izgradio naopačke, prvo telo, pa potom karakter. Preokrenuo sam taj proces i bilo je teško, ali pregršt je benefita. Spasao sam se i dobro se osećam - zaključio je Rubio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading