SFEROPULOS RASPALIO MAŠTU NAVIJAČA! Trener Zvezde SAOPŠTIO vesti koje svi žele da ČUJU, pa progovorio o dolasku POJAČANJA!

Autor:

Sport

01.02.2024

15:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli u 25. kolu Evrolige dočekuju slavnu Barselonu.

SFEROPULOS RASPALIO MAŠTU NAVIJAČA! Trener Zvezde SAOPŠTIO vesti koje svi žele da ČUJU, pa progovorio o dolasku POJAČANJA!

Foto: Starsport

Sjajnu partiju u meču protiv Valensije pružio je Miloš Teodosić, koji je asistencijama dovodio španske igrače do ludila.

Zato su reči trenera Zvezde Janisa Sferopulosada je proslavljeni plejmejker sve bolje, obzirom da je sa Valensijom igrao pod injekcijama, veoma obradovale navijače.

Grčki stručnjak napomenu je istovremeno, da klub s Malog Kalemegdanaprati situaciju na tržištu, ali da neće dovoditi pojačanje po svaku cenu, ako taj koji dođe odmah ne napravi razliku u kvalitetu.

- Igramo protiv kvalitetnog protivnika, znamo koliko je Barselona opasna kao tim. Imaju mnogo igrača koji su na visokom nivou i mogu odlično da igraju. Zato moramo da budemo veoma koncentrisani da pratimo naš plan, da pokušamo da poremetimo njihovu igru, da pročitamo šta će nam dati. Za mene je veoma važno da se suočimo s njima kao tim jer pojedinačno imaju igrače koji, ako se fokusirate na 2-3 igrača, neko drugi može da vas "ubije". Zato moramo da se suočimo svi zajedno kao ekipa i to je ono što ćemo pokušati da uradimo sutra - rekao je Sferopulos.

Republika

Foto: Starsport

 

Trener Zvezde naglašava da je Teodosić na dobrom putu da se u potpunosti oporavi.

- Miloš se oseća bolje, još ima malo bola, ali mnogo je bolje, biće bolje - dodao je on.

Zvezda je poslednju utakmicu protiv Barselone izgubila gotovo u poslednjim sekundama, pa je Sferopulos upitan i o tome.

- Da, tačno je, ali u prvoj rundi protiv njih imali smo neke loše trenutke u kojima nismo imali šansu da steknemo dvocifrenu prednost. Ali nakon toga smo se dvaput vratili i bili smo u igri do poslednjih sekundi. Mislim da smo sada spremniji da pratimo plan i to je najvažnije. Ta utakmica bila je rano u mojim danima u Crvenoj zvezdi. Tako da mislim da su naši igrači spremniji da prate plan i budu mnogo bolji i konstantniji u ovoj utakmici od 40 minuta.

Šef struke srpskog šampiona smatra da dan odmora više koji je Zvezda imala ne pravi razliku u duplim kolima.

- Kada igrate ovakve uzastopne utakmice, ne verujem da jedan dan može napraviti razliku. Najvažnija stvar je pokazati svima da želimo da pobedimo utakmicu više od njih. I ako se borite za svaku loptu više od njih, onda pokazujete da želite utakmicu više i pobedićete.

Na pitanje da li može njegov tim do plej-ofa ili plej-ina, kaže sledeće:

- Ali mi ne razmišljamo, rekao sam ovo mnogo puta, mi ne razmišljamo o plej-ofu. Želimo da se fokusiramo samo na utakmicu. I želimo da igramo svaku utakmicu od sada kao borbu. Tako igramo, s ovom mentalitetom, i na kraju ćemo videti šta ćemo naći.

Foto: Starsport

Majk Tobi

Slovenački reprezentativac Majk Tobi je posle nekoliko mečeva dobio šansu i odlično se pokazao protiv Valensije.

- To je veoma važno, veoma je važno da svi igrači budu spremni kad god timu zatrebaju, kad god meni zatrebaju. Doći i dati svoj maksimum i imati kvalitetnu igru kao što je Majk Tobi imao u poslednjoj utakmici protiv Valensije. To je najvažnije, da kad god timu treba svaki igrač, igrač treba da bude spreman. S ovim mentalitetom, svi igrači moraju biti spremni, bez obzira koliko ste igrali u prethodnoj jednoj ili dve ili tri poslednje utakmice. Morate biti spremni za sledeću ili posle sledeće. Tako s ovim mentalitetom održavamo čitav tim na najvišem nivou i svi su spremni da pomognu timu da postigne zajedničke ciljeve.

O eventualnom dolasku novih igrača nema nedoumicu:

- Rekao sam ovo mnogo puta, samo ako pronađemo nekoga ko može napraviti razliku, inače nećemo ići za tim. Uvek smo s otvorenim očima.

- Neke specifične pozicije?

- Ne, ne - istakao je Janis Sferopulos, trener Crvene zvezde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading