ČOVIĆ OPLEO PO PARTIZANU: Ne igraju dve godine domaću ligu, a kazne NEMA! Zašto ĆUTI Šilobad?

Autor:

Sport

19.09.2023

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Zvezde Meridianbet govorio o problemima u domaćem prvenstvu, regionalnom takmičenju i tekućim temama.

ČOVIĆ OPLEO PO PARTIZANU: Ne igraju dve godine domaću ligu, a kazne NEMA! Zašto ĆUTI Šilobad?

Foto: Vladimir Lukić

Nebojša Čović

Predsednik Crvene zvezde Meridianbet Nebojša Čović je za TV "Prva" govorio o mnogim košarkašim temama, kao što je neigranje Partizana u domaćem prvenstvu, seminar KLS na Staroj Planini, izostanak crveno-belih sa AdmiralBet ABA Superkupa...

- Uvek se spekuliše, jer ima ljudi koji pričaju neistine. Među kojima je i Vojinović, ali razumem njega. Taj menadžent je dozvolio da budemo jedina liga koja nema kalendar takmičenja. Ali neću da bavim Vojinovićem, jer je on nebitan. Zvezda Meridianbet je bila za Superkup. Doneli smo odluku da igramo, ali da se definiše termin. Do jula nismo znali termini. To je amaterski pristup, Zvezda Meridianbet ne može da čeka, mi imao pripreme. Gde ste videli da se Superkup igra od ponedeljka od srede? Obično se sastavi petak i vikend. Pritom se da sada poklapa sa seminarom Evrolige. Mi smo to rekli - objasnio je Čović, a potom se nadovezao na izostanak sa takmičenja u Podgorici i komentare selektora Pešića posle Mundobasketa:

- Ne igramo Superkup, a mi imamo klub koji ne igra dve sezone domaću ligu, a kazne nema. Zato mi nismo zemlja košarke. Zato je Pešić u pravu. Naš rezultat na SP je sjajan, čestitam i Pešiću i igračima. To nije rezultat sistema nego rada pojedinica. Kao i zlato juniora. Mi nemamo sistem. Ja to kada kažem nije lično, nego činjenično stanje - rekao je prvi čovek Zvezde Meridianbet.

Foto: Starsport

 

Zahvalio se potom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na pomoći klubu s Malog Kalemegdana:

- Zahvalan sam državi na svemu što nam pomaže. Sport nije nikada imao tolike doprinose od države. Srbija finansira AdmiralBet ABA ligu, preko TV prava, Telekoma... Nisam video da iz drugih zemalja učestvuju. Kroz sistem treba da zašitimo igrače. Pešićevo upozerenje je na mestu, da je sada pravi trenutak da se sada spemimo za Olimpijske igre.Košarka je najtrofejniji sport u ovoj državi i zaslužuje trenanžni centar - nastavlja Nebojša Čović.

Na pitanje da li može da se napravi nova struka u domaćem takmičenju, imao je precizan odgovor:

- Spinovalo se o onome što je bilo na Staroj planini kroz razna saopštenja, Šilobad koji je ćutao tamo. Tamo su napravljeni sastanci domaće lige, doneta je odluka da za dve sezone Srbija ima profesionalnu ligu. Mi već dve sezone pokušavamo da podigeno broj klubova iz jedne zemlje. Nas interesuje prohodnost u Evropu. Ako naša liga napravi tu prohodnost, onda treba sesti i racionalno razmilsiti u kom formatu treba da se igra AdmiralBet ABA liga. Sistem znači da postavite strategiju od mlađiih pioniora do seniora, a ne da nam decu odvode u Tursku, Italiju ... Profesionalne lige moraju da imaju mlađe selekicje, klubovi moraju da imaju menadžment i igrače prijavljene, da imaju profesionale ugovore, a ne amatereske - ističe Čović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
I TI IMAS MORALA DA OPTUZUJES

19.09.2023 12:08

Judo ,bezis iz super kupa a 10 GODINA MULJATE ligama I stancate titule. SRAM TE BILO ! Dva tvoja tima u istu ligu. KRIMINAL !

COVIC IMA PODRSKU VLASTI

19.09.2023 16:55

LOPUZO a zasto bezis sa super kupa ! Turniri su kasnije dogovoreno. LOPOV vodi DVA KLUBA u istu ligu. Kriminal