EVROLIGA NASTAVLJA DA IZNENAĐUJE! Revolucija u Evrokupu! Uvodi se novo PRAVILO! Ovo je SPISAK svih učesnika!

Autor:

Sport

29.06.2023

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlučeno je da drugo po jačini takmičenje Evrolige dobije značajne promene.

EVROLIGA NASTAVLJA DA IZNENAĐUJE! Revolucija u Evrokupu! Uvodi se novo PRAVILO! Ovo je SPISAK svih učesnika!

Foto: Cibona/Zeljko Baksaj

Košarkaši Budućnosti i Cedevita Olimpije igraće naredne sezone u Evrokupu, saopšteno je danas posle sastanka čelnika takmičenja.

Osim Podgoričana i "zmajčeka" iz Ljubljane, u drugom po jačini evropskom takmičenju još će igrati: Lietkabelis (Litvanija), Aris i Prometej (Grčka), Bešiktaš (Turska), Trento i Venecija (Italija), Gran Kanarija i Huventud (Španija), Hapoel Tel Aviv (Izrael), London (Velika Britanija), Burg i Pariz (Francuska), Ulm i Hamburg (Nemačka), Šljonsk (Poljksa), Turk Telekom (Turska), Kluž (Rumunija) i Vulvsi iz Villjnusa (Litvanija).

Titulu u Evrokupu brani Gran Kanarija, koja je prošle sezone u finalu ovog takmičenja savladala Turk Telekom, ali je španska ekipa je zbog finansija odustala od nastupa u Evroligi.

Foto: Tanjug/AP

 

U saopštenju se navodi da je u Evrokupu promenjen sistem takmičenja. Umesto dosadašnjih osam, u narednu rundu prolazi po šest najboljih iz dve grupe. Po dve prvoplasirane ekipe idu direktno u četvrtfinale, dok će ekipe koje završe od trećeg do šestog mesta igrati osminu finala.

U nokaut fazi biće odigrana jedna utakmica, a prednost domaćeg terena imaće klub koji je bolje plasiran na kraju ligaškog dela sezone.

Podsetimo, Evroliga je od narednog ciklusa u najelitnijem klupskom takmičenju uvela "plej-in" format, po NBA modelu, pa će se za dva mesta u Top 8 fazi boriti klubovi koji ligaški deo sezone završe od sedmog do desetog mesta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading