GROBARE OVO NAJVIŠE ZANIMA! Poznato na koga sve može Partizan u plej-ofu! Sve TEŽE od težeg!

Autor:

Sport

03.04.2023

16:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaše Partizana još jedna pobeda deli od plasmana u Top osam Evroliga.

GROBARE OVO NAJVIŠE ZANIMA! Poznato na koga sve može Partizan u plej-ofu! Sve TEŽE od težeg!

Foto: Starsport

Crno-beli imaju još dva meča do kraja osnovne faze takmičenja, a rivali će im biti Monako i Panatinaikos.

Ukoliko, pak, kiksnu u Kneževini (petak, 21 čas), izabranici Željka Obradovića imaće priliku sedam dana kasnije za popravni protiv atinskih Zelenih u odavno rasprodatoj Areni.

Preostala su još četiri slobodna mesta, a pet ekipa, uz Obradovićev tim, slovi za njih: Makabi, Fenerbahče, Baskonija, Žalgiris i Efes, te svi oni imaju šanse da obezbedi kartu za četvrtfinale.

Foto: Starsport

 

Ponos Izraela, Fener i klub iz Humske su praktično jednom nogom u Top 8, dok aktuelni dvostruki uzastopni šampion Efes nada se "osmom svetskom čudu", kako bi se našao među učesnicima plej-ofa, posle 34. kola.

Tako će prema matematičkim proračunima, Partizan u četvrtfinalu za protivnika imati nekog od španskih giganata - Real Madrid ili Barselonu.

Srpski predstavnik je trenutno na 7. mestu evroligaške tabele sa skorom 18-14 kao i Fenerbahče, dok je tim iz Katalonije drugi sa bilansom 22-10 i obezbedio je prednost domaćeg terena u doigravanju.

 

 

Prema sudiji zasnovanoj na metodi klasifikacije Elo, koju je objavio "Lostgps", koja uzima u obzir prethodne rezultate i faktor domaćeg terena, Partizan ima 41 posto šansi da završi na sedmoj poziciji, dok su su izgledi da će Barsa zadržati drugo mesto čak 72 odsto.

To bi praktično značilo da će se čete Željka Obradovića i Šaruansa Jasikevičiusa sastati već u četvrtfinalu.

Ovaj algoritam daje 44 posto šansi da crno-beli ligaški deo završe kao šesti na tabeli, dok je 10 posto verovatnoća da mogu da budu i petoplasirani.

Ukoliko Partizan bude šesti, za protivnika može da dobije i Real koji je nedavno deklasirao u "Štark areni"! Madriđani će sa 71 odsto ostati na trećoj poziicji ili Barselona, kojoj se daju šanse od 23 odsto da sa druge pozicije sklizne na treću.

Foto: Starsport

 

U slučaju da se crno-beli domognu pete pozicije, što je malo verovatno, rival bi im tada bio Monako, koji je sa 93 posto zacementiran na četvrtom mestu.

Da se Baskonija nađe na osmom mestu šanse su 48 posto, a Žalgiris je i dalje u trci i njihov duel u četvrtak protiv Makabija (19.00) biće odlučujući, dok će mnogo toga biti poznato i posle istanbulskog derbija i okršaja turskih velikana, bivšeg i sadašnjeg šampiona Evrope - Fenera i Efesa (19.45).

Ako Partizan kroz iglene uši prođe u plej-of i bude osmi, što je najmanje verovatno, definitivno ide na grčki Olimpijakos, od koga je deklasiran u Pireju (58:87), ali mu se revanširao u "Areni" i ubedljivo ga savladao rezultatom 90:75.

Grci su obezbedili prvo mesto dva kola pre kraja, jer su oba puta savladali i Real i Barselonu u međusobnim mečevima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
CIGANCE Severko

03.04.2023 23:29

Znaci RIBARI IZ PIREJ PUSTAJU Zvezdu da se malo raduje. Da zaradi jos koje Evro. SVAKO mesto vise se vise I vrednuje.