DELUJE KAO KATASTROFA, ALI NIJE TAKO: Desetkovani Partizan se HRABRO držao u Atini, Olimpijakos ga PREGAZIO u poslednjih 10 minuta! (VIDEO)

Autor:

Sport

10.11.2022

19:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana poraženi su u grčkoj prestonici u 7. kolu Evrolige.

DELUJE KAO KATASTROFA, ALI NIJE TAKO: Desetkovani Partizan se HRABRO držao u Atini, Olimpijakos ga PREGAZIO u poslednjih 10 minuta! (VIDEO)

Foto: Twitter/Printscreen/KK Partizan Mozzart Bet

Madar i Lesor protiv Olimpijakosa

Desetkovani Partizan poražen je od Olimpijakosa u dvorani "Mira i prijateljstva" rezultatom 87:58.

Crno-beli su pružili solidan otpor favorizovanom domaćinu u datim okolnostima, držali su se sve do finiša treće četvrtine, ali je onda usledila serija Larencakisa koji je nanizao deset koševa donevši ogromnih 68:54 domaćinu.

Obradović je koristio tek osam igrača u rotaciji, pa srpski predstavnik nije imao snage da završnicu susreta učini zanimljivijom.

Atinske crveno-bele predvodio je iskusni Slukas sa 17 poena i osam asistencija, a pratili su ga Vezenkov sa 15 i pomenuti Larencakis sa 14.

Kod gostiju su se istakli Naneli i Panter sa po 14 koševa.

Grćki velikan sada ima skor od pet pobeda i dva poraza, dok je vicešampion Admiralbet ABA lige na 3-4 u elitnom takmičenju.

Tok meča iz Atine mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Olimpijakos - Partizan 87:58 (22:14, 23:24, 23:16, 19:4)

Kraj meča

40. minut - Papapetru je postigao tek četvrti poen za Partizan u zadnjoj četvrtini, kojom su gosti znatno pokvarili utisak u Atini.

39. minut - Meč je rešen i oba tima praktično čekaju da istakne vreme, Grci vode - 84:56.

37. minut - Na semaforu je ubedljivih 82:54 za Olimpijakos jer je Vezenkov kompletirao "dva plus jedan".

35. minut - Lako je poentirao Slukas pod košem gostiju, Olimpijakos vodi sa 73:56 i nalazi se pred pobedom u 7. kolu Evrolige. Zatim je Larencakis dao novu trojku za 20 razlike, a Žoc je zatražio minut odmora pri rezultatu 76:56.

33. minut - Slukas je tek u trećem minutu završne četvrtine prekinuo seriju promašaja oba sastava, Grk je dao trojku za ubedljivih 71:54.

31. minut - Poslednju četvrtinu Vukčević je otvorio promašajem sa poludistance, nije bio precizan ni Piters, još uvek je "plus 14" za domaćina.

 

 

Klub iz Pireja sa velikih 14 poena razlike ulazi u poslednji kvartal (68:54)

 

 

30. minut - Odlično je Larencakis završio treću deonicu, reprezentativac Grčke nanizao je deset poena za ogromnu prednost Olimpijakosa 68:54).

 

 

29. minut - Trojka Larencakisa "raspalila" je dvoranu "Mira i prijateljstva", Obradović je morao da zatraži tajm-aut pri vođstvu domaćina od 60:49. Dobro su odgovorili crno-beli na seriju rivala od 7:2, zakucao je Lesor, a onda je Panter kompletirao "dva plus jedan" - 60:54!

27. minut - Fal je povisio na 53:45, a potom je Lesor "brutalno" zakucao iz igre dva na dva sa Panterom (53:47). Važne poene na drugoj strani dao je Papanikolau, na isteku napada, ali je posle toga zaradio tehničku ličnu grešku. Ipak, Panter nije pogodio penal, Papapetru jeste za dva, pa je dvocifren, a Olimpijakos vodi rezultatom 55:49!

25. minut - Serijom od 7:0 crno-beli su prišli na jedan posed zaostatka (48:45), ali je Vezenkov dao trojku - 51:45!

23. minut - Prve poene u trećem kvartalu upisao je Papanikolau, i to sa distance, za 48:38. Međutim, to je jedini koš na obe strane, pa Grci imaju dvocifreno vođstvo.

21. minut - Fenomenalna odbrana "Parnog valjka" na startu drugog poluvremena, ali je usledila izgubljena lopta gostiju. Bez promene rezultata.

Grčki velikan ima "plus 7" na poluvremenu (45:38)!

 

 

20. minut - Konfuzna igra na obe strane u finišu prvog dela igre. Papapetru je bio prinuđen da šutira u finišu napada, pa je promašio, na drugoj strani su viđene dve neshvatljive greške. Prvo je Madar lako poentirao u kontri, a zatim je u samom finišu faul izborio Naneli koji je dao oba penala!

19. minut - Papapetru je postigao prvu evroligašku trojku u dresu Partizana (42:34), međutim Vezenkov je takođe pogodio sa distance, crveno-beli vode rezultatom 45:34.

17. minut - Piters je prekinuo niz Beograđana polaganjem (32:25), potom je Panter promašio otvorenu trojku, što je grčki gigant umeo da kazni preko Vezenkova (34:25). Ledej je postigao poene iz jako teške situacije (34:27)... 

15. minut - Obradovićevi izabranici napravili su seriju 7:0, pokrenuo ju je Naneli koji je već dvocifren sa deset poena, nadovezao se Panter za 30:25.

13. minut - Maestralan potez Slukasa koji je položio loptu u koš uz prekršaj Lesora (30:18), ali su potom crno-beli izveli sjajan napad koji je Naneli okončao svojom drugom trojkom na večerašnjoj utakmici - 30:21.

11. minut - Bolomboj je postigao poene i vratio dvocifrenu razliku za Olimpijakos (24:14).

Kraj prve deonice - 22:14 vodi Olimpijakos!

 

 

10. minut - Popravio je Partizan odbranu u finišu prvog kvartala, ali je on završen sa "plus osam" za "Oli".

9. minut - Crno-beli imaju velike probleme sa odbranom linije za tri poena, Naneli je bio precizan van linije 6,75, ali su istom merom uzvratili Kenen i Vezenkov, Grci održavaju dvocifrenu razliku - 22:12!

7. minut - Bolja igra Olimpijakosa na startu duela. Vezenkov je pronašao Fala u reketu, koji je lagano zakucao (16:7), potom je promašio Madar sa poludistance, ali je visoki centar domaćina faulirao Lesora koji je smanjio na 16:9!

5. minut - Panter je poentirao iz teške pozicije, Papanikolau je odgovorio trojkom za prvu dvocifrenu prednost crveno-belih -14:4!

 

 

3. minut - Nakon startnih 6:0 u korist Olimpijakosa, Naneli je poentirao uz faul, ali je promašio dodatno slobodno bacanje - 6:2!

1. minut - Partizan nije iskoristio prvi napad, odmah je usledila kazna pošto je u kontri poentirao Kenen - 2:0!

 

 

Počinje meč u Pireju!

 

 

Partizan u Pirej stiže sa tri vezane evroligaške pobede, a u dosadašnjem toku takmičenja zabeležio je polovičan učinak - 3:3. Sa druge strane, Olimpijakos je na 4:2, ali je u 6. kolu doživeo šokantan poraz sa pola koša razlike od Valensije kod kuće - 83:82.

Željko Obradović ima velike kadrovske probleme pošto će pokušati da se suprotstavi crveno-belima bez čak šestorice prvotimaca. Radi se o Smailagiću, Avramoviću, Egzumu, Koprivici, Anđušiću i Trifunoviću, prva četvorica su "otpala" zbog povreda, dok će preostala dvojica pomoći reprezentaciji Srbije da zabeleži važnu pobedu na Ostrvu, protiv Velike Britanije u okviru kvalifikacija za Mundobasket.

Nema dileme da Žoca čeka vreo doček od strane crveno-belog dela Atine, budući da važi za istinsku legendu Panatinaikosa sa kojim je godinama osvajao sve što se može osvojiti.

 

 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
ARMIJA

10.11.2022 22:38

Polako bice revansa u ARENI ! Prvo plej I centar ! Nece znati gde je VRATA da izadju !