Šamar Partizanu na KORAK OD SNA: Otvaraju se neke STARE RANE!

Autor:

Sport

10.11.2022

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bolna tačka svih navijača.

Šamar Partizanu na KORAK OD SNA: Otvaraju se neke STARE RANE!

Foto: Starsport

Navijači Partizana

Košarkaši Partizana gostovaće u četvrtak od 20 časova Olimpijakosu u Pireju u meču sedmog kola Evrolige.

Beogradski crno-beli će na ovaj meč izaći veoma oslabljeni i biće im potrebno puno truda, možda čak i čudo, kako bi odneli pobedu. Ipak, možda se četi Željka Obradovića vrati za ono što su izabranici Duška Vujoševića i svi navijači Partizana prošli u poslednjem sudaru ove dve ekipe.

Olimpijakos i Partizan nisu se sastajali 12 godina. Poslednji put snage su odmerili u pariskom "Bersiju" 2010. godine na meču polufinala fajnal-fora Evrolige. Da, baš na tom meču na kom crno-beli nisu imali sreće i kada je Teodosić iz nehata asistirao za koš kojim su srušeni snovi Partizanu.

Bila je to ekipa Partizana koja je igrala sezonu iz snova. Tim je sa klupe predvodio Duško Vujošević, glavni aduti na terenu bili su Lester Bo Mekejleb, Aleks Marić, Dušan Kecman, Jan Veseli, Aleksandar Rašić, Lorens Roberts, Slavko Vraneš, odličan je bio i kapiten Petar Božić. Crno-beli su malo pre fajnal-fora osvojili regionalno takmičenje čuvenom trojkom Kecmana u Zagrebu, na putu ka završnom turniru Evrolige srušen je moćni Makabi, pa je među navijačima tinjala nada da se može do titule ili bar finala.

Izbegla se moćna Barselona u polufinalu, pa su snovi postajali još stvarniji, a sjajna igra protiv Olimpijakosa polako je iste pretvarala u javu. Čvrsta odbrana dovela je do toga da Mekejleb pogodi za vođstvo od 67:65 na 6,8 sekundi do kraja.

Trebalo je odbraniti još jedan napad, sve je delovalo idealno, Miloš Teodosić uputio je nerezonski i iznuđen šut za tri, videlo se da lopta neće u koš... Ali... Da je bar dirala obruč, verovatno bi Partizan bio u finalu. Ovako je Džoš Čildres pokupio "er bol", ubacio loptu u koš i doneo izjednačenje.

Mekejleb je promašio trojku u poslednjoj sekundi, ušlo se u produžetak gde je Partizan ipak položio oružje - bilo je 83:80. Imao je Rašić šut za produžetak, ali nije pogodio trojku sa sedam metara pa je Olimpijakos otišao u finale, a crno-beli su u borbi za bronzu doživeli istu sudbinu - poraženi su posle produžetka od CSKA iz Moskve.

Sada deluje da je Olimpijakos, pre svega zbog zdravstvenog stanja Partizana, veliki favorit, ali možda je vreme da se stare rane bar malo zaleče pobedom u Pireju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Sale70

10.11.2022 15:36

Zašto "šamar"? Zar je šamar biti četvrti u Evropi? Znam neke koji bi sve dali da dobiju takav šamar i da ne moraju da proglašavaju plasman medju 16 najvećim uspehom u istoriji srpske košarke.