PEŠIĆ SE PONOVO OBRATIO JAVNOSTI: Imam ciljeve koje hoću da OSTVARIM, tražim PODRŠKU!

Autor:

Sport

19.02.2022

17:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor srpske košarkaške reprezentacije nedavno je uzburkao javnost izjavom da nije daleko dan kada če u selekciji Srbije zaigrati i strani košarkaši.

PEŠIĆ SE PONOVO OBRATIO JAVNOSTI: Imam ciljeve koje hoću da OSTVARIM, tražim PODRŠKU!

Foto: Tanjug

Danas, uoči polufinalnih mečeva Kupa Radivoja Koraća u Nišu, selektor Svetislav Pešić, se osvrnuo na knjigu koja je nedavno promovisana, a čiji je on autor.

O knjizi "Moja igra - moj put", popularni Kari je izjavio:

- Ja sam knjigu pisao celog života. Mnogo sam putovao po svetu, košarka me je vodila od Australije do Argentine. Australija nam nije ostala u tako lepom secanju u poslednje vreme, ali… Pisao sam ranije publikacije, jer se od nas – trenera očekivalo da doprinosimo. Sad kad gledam šta sam pisao, deluje mi da je neki drugi trener bio - rekao je Svetislav Pešić, a potom nastavio:

- U životu se sve menja, pa se i mi menjamo. Postao sam trener iz patika, imao sam neka pravila kako da treniram, kako da vodim elipu, držim sastanke, neka taktička reenja i pitanja. Sada imam svoju filozofiju posle toliko godina rada u košarci. Ne samo svoju filozofiju odbrane i napada, kako i ko postiže poene, već i kako se stiže do tog zadnjeg momenta, do ostvarenja ciljeva… Morao sam da podelim to iskustvo posle toliko godina. Za mene je to bila motivacija. Još sam aktivan, ne samo sa trenerima, nego i sa ljudima koji vode sport. Sve to što sam ja – napisano je u knjizi. Nisam sam napisao, radio sam na njoj sa drugarima i trenerima. Naučio sam da čitavog života budem pored ljudi od kojih mogu da naučim. Imao sam mnogo trenera od kojih sam naučio. Ako želiš da pobediš utakmicu, nikad to nećeš uraditi sam.

Republika

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

 

Popularni Kari je uvek vodio računa da balansira između ljudske i sportske skromnosti.

- Ne znaš sve, ali veruj u ono što radiš. To mi je vodilja kroz knjigu. Čitajte knjige, ja sam mnogo čitao. Mi u Jugoslaviji i Srbiji smo mnogo toga osvojili, a malo toga je napisano… Trudio sam se da i tu dam neki doprinos, da i moje kolege nešto više kažu, da podele to iskustvo. Trudio sam se definitivno, nije to neko književno delo, ja nisam književnik, samo kažu da sam dobar trener. U redu, sa tim se slažem. To je jedan publicistički poduhvat, da predstavimo život trenera, odakle dolazi, iz koje socijalne sredine… Da se stigne do velikih ciljeva, snova, kažu da sam ja u godinama, ali imam neke ciljeve koje hoću da ostvarim u Srbiji ovde, ali očekujem podršku i od vas novinara - istakao je Svetislav Pešić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading