KOŠARKA VIŠE NEĆE BITI ISTA: Veličković otišao u PENZIJU!

Autor:

Sport

08.07.2021

08:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kraj velike karijere!

RepublikaFoto: Starsport
Novica Veličković

Legendarni kapiten Partizana Novica Veličković odlučio je da završi profesionalnu košarkašku karijeru.

Crno-beli su se pozdravili sa Novicom emotivnom porukom.

Svi kojima je srce crno-belo bili su svesni da će ovaj dan jednom doći...Dan kada će legendarni kapiten, rekorder po broju nastupa u dresu Partizana, neprikosnoveni borac i vođa koji je uvek komandovao 'Za mnom', jedinstveni Novica Veličković, reći igračkoj karijeri 'Zbogom - stoji na zvaničnom sajtu Partizana.

Veličkoviću su crno-beli posvetili i jedan tekst od kojeg se naježi svaki navijač Partizana.

- Navođenje statističkih podataka koji su obeležili Novicinu karijeru u ovom trenutku je suvišno. Gde god da je igrao, njegov uticaj na igru i saigrače nije bio merljiv samo brojevima. Ono po čemu će ostati upamćen jeste njegovo srce i odlučnost da iz svake bitke izađe kao pobednik. I danas je pobednik!

Snagom uma, neverovatne volje, ljubavi prema košarci i naročito Partizanu, Novica Veličković je uprkos velikim problemima sa povredom uspevao da traje i bude oslonac mlađim saigračima. Simbol dve epohe crno-belih. Simbol u godinama dominacije i simbol u godinama teške borbe. Italijani bi za takvog igrača rekli „Un capitano vero“, jer on to i jeste. Neprikosnoveni borac, pravi vođa i primer kako na terenu tako i van njega.

Neko poput fudbalskih ikona, Agostina di Bartolomeija, Frančeska Totija, Franka Barezija, Paola Maldinija ili našeg Saše Ilića. Mnogi bi i danas, baš kao za večitog kapitena FK Partizan rekli „ja bih da igra još malo...“, ali došao je trenutak kada je Novica rekao „KRAJ“.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading