PIKSI I ČUVENI GOLGETER RASPLAKALI SRBIJU, a mnogo smo se nadali na Mundijalu!

Autor:

Sport

29.10.2022

05:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Surovo!

PIKSI I ČUVENI GOLGETER RASPLAKALI SRBIJU, a mnogo smo se nadali na Mundijalu!

Foto: Tanjug/AP

Dragan Stojković Piksi

Fudbalska reprezentacija Srbije vredno radi i sprema se za predstojeći Mundijal u Kataru. Srbi širom dijaspore i u našoj zemlji, sa nestrpljenjem čekaju start Svetskog prvenstva.

Srbija se nalazi u grupi "G" sa selekcijama Brazila, Kameruna i Švajcarske. Prvi meč na Mundijalu Orlovi igraju protiv Brazila 24. novembra od 20 časova, zatim sledi duel protiv Kameruna, 28. novembra od 11 sati, a poslednju utakmicu u grupi Piskijeva četa igra 2. decembra protiv Švajcarske, takođe od 11 sati.

Republika

Foto: Starsport

Dragan Stojković Piksi

Dok traje predmundijalska euforija, prisetimo se i onih, nažalost, tužnih momenata kada je reč o učešću naše reprezentacije na šampionatima sveta.

Vraćamo se u 1990. godinu, u kojoj su tadašnji "plavi" pod vođstvom Ivice Osima stigli do četvrtfinala, a u borbi za polufinale zaustavljeni smo od tada aktuelnih šampiona sveta, selekcije Argentine.

Iako je Tomislav Ivković zaustavio udarac Maradoni sa bele tačke, Dragan Stojković Piksi, naša desetka, promašio je penal i najavio poraz našeg tima. Kasnije je Faruk Hadžibegić loše šutirao, Gojkočea zaustavio jedanaesterac i "gaučosi" su otišli dalje.

Sa Mundijala u Italiji letimo osam godina kasnije u Francusku, na šampionat sveta gde je naš tim zaistavljen u osmini finala od Holandije - bilo je 2:1 za "lale".

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Promašaj sa bele tačke Predraga Mijatovića protiv Holandije

Poraz kao poraz toliko i ne boli, ali promašeni penal legendarnog golgetera Predraga Mijatovića pri rezultatu 1:1, ostao je urezan u srca srpskih navijača. 

Nadamo se da će Srbija u Kataru konačno imati malo više sportske sreće, barem kada je reč o penalima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading