PIKSI SE NAŠAO PRED NEREŠIVIM PROBLEMOM: Englezima pred duel sa Srbijom pomaže veštačka inteligencija! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

26.04.2024

13:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Dragan Stojković će morati da obrati pažnju na još jednu stvar.

PIKSI SE NAŠAO PRED NEREŠIVIM PROBLEMOM: Englezima pred duel sa Srbijom pomaže veštačka inteligencija! (FOTO GALERIJA)

Foto: Starsport

Do starta evropske fudbalske smotre ostalo je još 49 dana, a premijerni meč ovogodišnjeg Evropskog prvenstva odigraće se 14. juna sa početkom od 21 čas kada će se na "Alijans Areni" u Minhenu sastati izabrane selekcije Nemačke i Škotske.

Reprezentacija Srbije koja je plasman na EVRO izborila nakon četvrt veka svrstana je u grupu C, a premijerno učešće zabeležiće 16. aprila kada će se u Gelzenkirhenu sastati sa reprezentacijom Engleske.

Pripreme za navedeni meč uveliko traju, a sada je na svetlost dana isplivala informacija koja će zasigurno zabrinuti selektora Dragana Stojkovića i "orlove".

Naime, kako prenosi "The Sun", izabranici selektora Gereta Sautgejta imaće na raspolaganju i pomoć veštačke inteligencije.

Selekcija "Tri lava" tokom EVRA 2024 biće smeštena u Blankehajnu, mestu sa nešto viće od 6.500 stanovnika koje se nalazi u nekadašnjoj Istočnoj Nemačkoj.

Engleze će u hotelu u kojem će biti smešteni tokom predstojećeg turnira usluživati robot konobar po imenu Robi. Napredan mašina je programirana da sakuplja posuđe od gostiju. Ističu je svetlucave plave oči i rečnik koji je obogaćen mnogobrojnim nemačkim frazama.

 

Kako ističu ponosni tvorci robota konobara, Robi ume da postane i mrzovoljan, pa da gostima hotela i odbrusi:

- Molim vas, dozvolite mi da nastavim sa poslom.

Kako prenosi "The Sun" u navedenom hotelju će dve nedelje pre početka takmičenja boraviti i nemački nacionalni tim, a vlasnik hotela Matijas Grafe je nedavno za engleske medije izjavio:

- Uvek me je zanimao samo jedan tim, a to je reprezentacija koja osvaja EVRO 2024. Verujem da su to Englezi.

Inače da podsetimo, nakon susreta sa Englezima, reprezentacija Srbije 20. juna igra u Minhenu sa Slovenijom, a grupnu fazu završava duelom sa Dancima 25. juna.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading