ODLIČAN SUSRET NA MONŽUIKU: PSŽ se plasirao u polufinale LŠ!

Autor:

Sport

16.04.2024

23:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlična utakmica.

ODLIČAN SUSRET NA MONŽUIKU: PSŽ se plasirao u polufinale LŠ!

Foto: www.profimedia.rs

Fudbaleri Pari Sen Žermena pobedili su Barselonu rezultatom 4:1 u okviru revanš meča četvrtfinala Lige šampiona. Sveci su se nakon ukupnog rezultata 6:4 plasirali u među četiri najbolje ekipe najelitnijeg evropskog takmičenja. 

Strelci za francuski tim bili su Kilijan Mbape u 61. i 89., Vitinja u 54. i Osman Dembele u 40. minutu. Sa druge strane za Katalonce je pogađao Rafinja u 12. minutu. Barselone ni posle pet sezona nije uspela da se plasira u polufinale Lige šampiona, a Parižani su pokazali karakter koji im je definitivno usadio Luis Enrike.

Gledali smo pravu fudbalsku predstavu gde je PSŽ dominirao tokom čitavog susreta. Međutim, Barsa je ostala bez Arauha u 29. minutu, pa je taj momenat dosta uticao na ovaj susret. 

Kako je tekao meč možete pogledati dole.

 

12. minut GOL! Barselona je povela preko Rafinje iz prve ozbiljnije akcije. Arauho je poslao dugu lopta sa centra na desni bok do Jamala koji je ušao u kazeni prostor i poslao pas kad Brazilcu koji je doveo Katalonce do prednosti.

20. minut - Nastavila je Barsa da vrši pritisak. Kanselo je pokušao da proigra Rafinju u srcu šesnaesterca, ali se lopta od defanzivca Parižana odbila do Levandovskog koji je sa nekih 10-ak metara opalio, ali je lopta otišla iznad prečke.

28. minut - Odličnu šansu je imao PSŽ kada je Dembele proigrao Mbapea u kazenom prosotru, a on šutirao, međutim, Ter Štegen je pokazao sjajne reflekse i zaustavio udarac Francuza.

29. minut - Ronald Arauho dobija crveno karton nakon starta nad Barkolom i dobija crveni karton.

31. minut - Dembele je pokušao iz slobonog udarca, ali je njegov šut završio preko gola.

40. minut GOL! - Parižani su došli do izjednačenja preko Dembelea. Barkola je primio loptu na levom boku, a on je progirao bivšeg fudbalera Barselone na drugoj strani koji je zakucao loptu mrežu.

45+3 minut - Mogao je PSŽ do vođstva u finišu poluvremenu kada je Dembele šutirao, ali je sreća spasila Barselonu.

49. minut - Nova opasnost za Barselonu. Lopta je došla do Hakimija u kazneno prostoru koji je šutirao, a Ter Štegen je uspeo nekako da zaustavi udarac.

52. minut - Parižani su imali idealnu šansu da povedu, kada je Mbape proigrao Fabijana Ruiza na levoj strani, ali je njegov udarac završio pored desne stative.

54. minut GOL! Preokrenuli su fudbaleri PSŽ-a kada je nakon kratke kombinacija posle kornera Hakimi pustio pas do Vitinje, kome su defanzivci Barsleone ostavili previše prostora, a on šutirao sa distance i bio precizan.

55. minut - Barselona je zapretila preko Gundogana, ali je lopta završila pored stative.

59. minut - Kanselo je neoprezno startovao nad Dembeleom i napravio penal.

61. minut - GOL! Mbape je bio precizan sa bele tačke i doveo PSŽ do prednosti u ukupnom rezultatu.

73. minut - Levandovski se našao u sjajnoj prilici, ali je njegov šut zaustavio Donaruma koji je imao fenomenalnu intervenciju, ali uz pomoć Markinoša koji je omeo Poljaka.

78. minut - Nova dobra situacija za Barselone. Rafinja se izborio za poziciju za šut, koja i nije baš bila idealna, ali je na sreću Parižana, lopta završila pored desne stative.

89. minut - GOL! Nakon kornera Barselone, PSŽ je imao kontra napad kada je lopta došla do Mbapea, ali je on bio neprecizan iz prvog pokušaja pošto je Ter Štegen bio na visini zadatka, međutim, iz drugog puta Francuz je pogodio i stavio tačku na susret.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading