BRU-TAL-NO! Materaci otkrio šta je rekao Zidanu! Ovo je razlog antologijskog NABODA!

Autor: M. M.

Sport

02.04.2024

10:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italija i Francuska igrale su finale Mundijala 2006.

BRU-TAL-NO! Materaci otkrio šta je rekao Zidanu! Ovo je razlog antologijskog NABODA!

Foto: prinstcreen/youtube.com/Yakopsen 2

Marko Materaci, legendarni italijanski reprezentativac u fudbalu, otkrio je šta je rekao Zinedinu Zidanu u finalu Svetskog prvenstva 2006. godine.

Slavni Zidan je nakon provokacije od strane defanzivca udario glavom Materacija u grudi, a onda dobio crveni karton. Bio je to poslednji meč Zinedina Zidana u reprezentativnom dresu.

Od tada je prošlo malo manje od dve decenije, a Marko Materaci je tek sada u razgovoru za britanski list "Tajms" otkrio šta je zapravo rekao desetki reprezentacije Francuske.

- Ne sviđa mi se to što je bilo, nije pravedno. Ta epizoda nikada nije trebalo da se desi. U žaru napetosti tog finala Mundijala, usred svih svađa i uvreda, Zinedin Zidan mi je prišao i ponudio svoj dres da ga uzmem. Rekao sam da mi dres ne treba, da bih radije uzeo njegovu sestru. Onda se on okrenuo i napravio je ono što svi pamte. Nikad nakon toga više nisam vidio Zidana - rekao je Materaci.

Foto: FK Crvena zvezda

Materaci

Zanimljivo upravo su ova dva igrača obeležila Mundijal, pa su upravo oni i bili strelci. Zidan je pogodio u sedmom minutu sa bele tačke, a 12 minuta kasnije se upisao i Materaci. Tragičar finala bio je napadač David Trezege koji je promašio u penal seriji.

Italijani su tada osvojili prvenstvo planete, a po mnogima je bio ključni potez Materacija koji je uspeo da isprovocira Zidana i da ga izbaci iz igre.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading