PETROVIĆ KAPITULIRAO U 118. MINUTU: Van Dajk doneo Liverpulu prvi trofej u sezoni!

Autor: P. Z.

Sport

25.02.2024

18:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan gol rešio veliko finale na Vembliju.

PETROVIĆ KAPITULIRAO U 118. MINUTU: Van Dajk doneo Liverpulu prvi trofej u sezoni!

Foto: Tanjug/AP

Virdžil van Dajk postiže gol za trofej Liga kupa

Fudbaleri Liverpula osvojili su engleski Liga kup, pošto su u velikom finalu posle produžetaka savladali Čelsi rezultatom 1:0.

Jedini gol na Vembliju postigao je kapiten "redsa" Virdžil van Dajk, u 118. minutu igre. Holandski štoper je mrežu koju čuva srpski golman Đorđe Petrović zatresao glavom posle kornera, koji je izveo Konstantinos Cimikas.

Petrović je još jednom bio starter među stativama "plavaca" i pružio je odličnu partiju. Međutim, nije uspeo da u dramatičnoj završnici zabeleži još jednu odbranu, prilikom šuta Van Dajka.

Inače, sudija Kristofer Kavano je tokom regularnih 90 minuta bio u centru pažnje, pošto je poništio dva gola. Prvo je zbog ofsajda bez vodećeg gola ostao Čelsi, iako je Rahim Sterling zatresao mrežu Liverpula, a potom je "usluga" uzvraćena kada iz istog razloga nije priznat pogodak Virdžila van Dajka.

Za Čelsi, ovo je postalo još jedno razočaranje u nizu, jer su postali prvi tim koji je izgubio šest velikih finala kupova uzastopno. Ovaj poraz će sigurno ostaviti dubok trag u klubu, ali ostaje da se vidi kako će se ekipa oporaviti od ovog neuspeha.

Utakmica na "Vembliju" pružila je neizvesnost, uzbuđenje i nekoliko nezaboravnih momenata, ali na kraju je Liverpul izašao kao pobednik, dok je Čelsi ostao da razmišlja o propuštenoj prilici za trofejom. S obzirom na dinamiku ove utakmice, navijači se već sa nestrpljenjem okreću preostalim takmičenjima u ovoj sezoni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading