SLAVNI PISAC PREMINUO TOKOM PISANJA NOVOG ROMANA! Stvorio je lik koji su svi OBOŽAVALI!

Autor:

Zabava

29.04.2024

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati književnik je imao 71 godinu.

SLAVNI PISAC PREMINUO TOKOM PISANJA NOVOG ROMANA! Stvorio je lik koji su svi OBOŽAVALI!

Foto: Pixabay

Sveća

Pisac Kris DŽ. Sansom, koji je stvorio lik Metjua Šardlejka, preminuo je u 71. godini, saopštila je njegova izdavačka kuća. Sansom je preminuo samo nekoliko dana pre premijere Diznijeve ekranizacije njegovog serijala romana iz doba Tudora.

Njegov prvi roman o Šardlejku objavljen je pre 21 godinu, a tokom plodonosne karijere napisao je šest romana o popularnom liku, kao i dva samostalna istorijska dela "Zima u Madridu" i "Dominion". Njegov triler "Zima u Madridu" bio je među pet najboljih bestselera.

Njegova urednica i izdavač, Marija Rejt, opisala je Sansoma kao osobu koja drži do svoje privatnosti.

- Kris je od samog početka želeo da bude objavljen samo tiho i bez pompe, ali je uvek uživao u entuzijastičnim reakcijama javnosti na njegove romane i neumorno je radio na svakoj knjizi, nikada ne želeći da razočara nijednog čitaoca. Radio je na svom novom Šardlejkovom romanu, "Ratklif", kada je umro. Tokom rada na ovom romanu njegovo zdravstveno stanje se pogoršalo i to je usporavalo njegovo pisanje - rekla je urednica i dodala:

Veoma će mi nedostajati, ne samo kao divno talentovan pisac koji je obradovao milione čitalaca, već i kao dragi prijatelj - dodala je Marija Rejt.

Njegov agent Antoni Toping je istakao da Kris nije tražio reflektore i da je više je voleo da bude poznat kroz svoje romane,.

- Zbog toga je, u poređenju sa njegovom slavom i reputacijom, relativno mali broj ljudi imao sreće da poznaje osobu koja stoji iza dela - rekao je njegov agent.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading