TERZIĆ BLJUJE VATRU: Sudije pogurale Partizan do jesenje titule! To kako je Bahar radio može u inostranstvu, ali ne i u Srbiji!

Autor: P. Z.

Sport

22.01.2024

13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni direktor Crvene zvezde govorio o raznim temama.

TERZIĆ BLJUJE VATRU: Sudije pogurale Partizan do jesenje titule! To kako je Bahar radio može u inostranstvu, ali ne i u Srbiji!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Zvezdan Terzić

Fudbaleri Crvene zvezde igraju sezonu ispod svih očekivanja navijača, pošto su grupnu fazu Lige šampiona završili kao najgori tim u takmičenju, a u Superligi Srbije su porazom od Partizana izgubili titulu jesenjeg prvaka.

Generalni direktor kluba iz Ljutice Bogdana Zvezdan Terzić sada je sumirao sve urađeno u dosadašnjem delu sezone.

- Rezultati su jedino merilo kvaliteta. Ako Zvezda ima bod manje od neke ekipe, neke stvari nisu dobre. Da budemo realni, Baraku Baharu se sve svelo na dve utakmice. Da smo materijalizovali bolju igru u Bernu sa Jang Bojsm i protiv Partizana, mi bismo danas imali pet bodova više i zimovali u Evropi, ali mu je i sreća okrenula leđa. Neke stvari nisu funkcionisale na najbolji način, očigledno da strancima treba vremena da se adaptiraju na naše uslove - rekao je Terzić u razgovoru za "Sportal".

Republika

Foto: Starsport

Barak Bahar i Zvezdan Terzić

Nastavio je o Izraelcu, koji je posle poraza u večitom derbiju smenjen.

- Ne kažem da je Bahar potcenio ligu, ali nije razumeo svlačionicu i naš karakter i mentalitet. Komunikacija je bila odsutna sa igračima i to je naišlo na njihovo isčuđavanje. Moguće da u inostranstvu ne morate tako, ali znate kod nas da detetu morate pet puta da kažete da bi šesti put uradilo. Hvala mu što je bio hrabar, gurnuo je mlade igrače, Zvezda ima mnogo veću tržišnu vrednost nego pre njega.

Jesenji šampion Srbije je ekipa Partizana, ali Terzić ističe da je za crno-bele olakšavajuća okolnost bila to što nisu igrali u Ligi konferencija.

- Kada pobediš 13 utakmica zaredom to zaslužuje poštovanje. Iznenadio me Partizan zbog te serije, jeste se mučio i bio poguran sudijama u mnogim utakmicama, ali moram da odam prizananje Duljaju i igračima. Prvi put u poslednjih 10 godina su bili oslobođeni evropskih utakmica, fokusirani samo na ligu i spremali su se od subote do subote, dok je nama upalo šest jakih mečeva u Ligi šampiona i odvlačili pažnju. Napravili smo kikseve, Partizan je to iskoristio.

Republika

Foto: Starsport

171. večiti derbi

Na kraju se osvrnuo i na rad omladinske škole.

- Crvena zvezda ne izbacuje igrače kao da su ih rode donele, već je to rezultat dugogodišnjeg mukotrpnog rada i velikog ulaganja. Naš omladinska škola košta godišnje četiri miliona evra. To su ogromna ulaganja da bi se stvorili Kosta Nedeljković, Jovan Mijatović i drugi. Ponavljam, nisu ih donele rode, to je dugogodišnji rad i ulaganje - poručio je Terzić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading