ZVEZDA MERIDIANBET I PARTIZAN POTPUNO IZJEDNAČENI U EVROLIGI: Crveno-beli SUSTIGLI večitog rivala!

Autor:

Sport

22.01.2024

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizan je sve do skoro bio bolji.

ZVEZDA MERIDIANBET I PARTIZAN POTPUNO IZJEDNAČENI U EVROLIGI: Crveno-beli SUSTIGLI večitog rivala!

Foto: Starsport

Partizan je u Atini upisao ukupno 11. ovosezonski poraz u Evroligi od kojih je čak devet došlo na gostovanjima. Putovanje u Grčku bio je 12. izlet ove sezone van Arene, a svega tri puta su se igrači Željka Obradovića vraćali u Beograd uzdignute glave. Jesu crno-beli startovali porazom u Tel Avivu od Makabija, ali su odmah potom i slavili u Francuskoj nad Asvelom. Nakon te pobede niko nije mogao naslutiti da će Partizan upisati tek još dva trijumfa na gostovanjima do 22. runde Evrolige.

Ipak, činjenice kažu, crno-beli su pobedili van Beograda još samo Valensiju i Žalgiris i to su dva pomenuta meča odigrana jedan za drugim. Neuspehe su doživeli u Pireju, Vitoriji, Minhenu, Istanbulu dva puta, Madridu, "gostovanju" večitom rivalu i poslednji u Atini.

Republika

Foto: Starsport

Poslednji večiti derbi

Ništa bolja nije ni Crvena zvezda Meridianbet, ali su se crveno-beli u poslednje vreme znatno popravili po tom parametru i tako sustigli najvećeg rivala, pošto su sada oba tima na učinku od tri pobede u gostima.

Tim sa Malog Kalemegdana nije uspeo da zabeleži niti jednu pobedu van svoje hale sve do 21. decembra, kada je poražen Makabi, ruku na srce u Pioniru koji se jedva računa kao gostovanje.

U tom momentu su crno-beli imali tri pobede više na gostovanjima, ali se nakon pobede nad "ponosom Izraela", a potom i podviga u Istanbulu i Milanu, tim Janisa Sferopulosa popeo na isti broj i tako izjednačio sa večitim rivalom po tom pitanju.

Nesumnjivo je da i jedni i drugi jednostavno moraju popraviti svoje igre na gostovanjima kako bi napravili veće uspehe ove sezone, te da se ne smeju oslanjati na navijače onoliko koliko su navikli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading