POZNATI PROTIVNICI SRBIJE: Evo sa kim će reprezentacija igrati na proleće!

Autor:

Sport

15.12.2023

19:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski savez Srbije u procesu je organizacije pripremnih utakmica za Evropsko prvenstvo.

POZNATI PROTIVNICI SRBIJE: Evo sa kim će reprezentacija igrati na proleće!

Foto: Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije gostovaće u martu Kipru kako bi se što bolje pripremila za predstojeće Evropsko prvenstvo. Ovaj dogovor je samo pokazatelj dobrih odnosa koji se uspostavljaju na relaciji između dve države. 

Orlovi su od 2009. do 2016. odigrali četiri prijateljske utakmice protiv ekipe sa egzotičnog ostrva. Zanimljivo, prethodno su se sastajali isti broj puta, kao Jugoslavija i Kipar, u kvalifikacionim fazama za odlazak na svetsko i evropsko prvenstvo.

Foto: Starsport

Aleksandar Mitrović u dresu reprezentacije Srbije

Prethodno je Srbija organizovala prijateljski susret sa Rusijom, a kako bi on bio ozvaničen iščekuje se zeleno svetlo FIFA i UEFA.  Eventualan meč sa Rusijom u Sankt Peterburgu, potom i gostovanje u Limasolu, odlična su finasijska i sportska prilika za naš tim. 

Nekadašnji selektor Rusije, Jurij Semin, govorio je o srpskom nacionalnom timu sa puno pohvala.

- Ukoliko Rusija bude igrala prijateljski meč sa Srbijom, to će biti veoma dobro za našu reprezentaciju. Srbi su ozbiljan protivnik, takve utakmice su nam sada potrebne. Hoće li naši fudbaleri biti motivisaniji za ovaj, nego za meč sa Kubom? Protiv Kube smo dali dosta golova, što znači da su naši momci i tada bili motivisani - rekao je Semin.

S obzirom da je planirano da nacionalni tim odigra četiri prijateljska meča, "orlovi" će sačekati još malo na imena protivnika u junskim okršajima. 

Podsetimo, Srbija se plasirala na Evropsko prvenstvo kao drugoplasirana u kvalifikacionoj grupi iza reprezentacije Mađarske. Naša reprezentacija je ubačena u grupu sa Engleskom, Danskom i Slovenijom. Prvi meč, sa engleskom reprezentacijom, na programu je 16. juna, u Gelzenkirhenu, dok će se druga dva odigrati u Minhenu na velikoj Alijanc areni, 20. i 25. juna. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading