MAMIĆ NA UDARU! Dinamo IPAK zahteva odštetu od preko 20 miliona evra

Autor:

Sport

05.12.2023

14:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dinamo Zagreb okrenuo leđa Mamiću

MAMIĆ NA UDARU! Dinamo IPAK zahteva odštetu od preko 20 miliona evra

Foto: Tanjug/AP

Bivši izvršni potpredsenink Dinama iz Zagreba ponovo je na udaru kluba. Naime, nakon optužbe od pre šest godina da je nezakonito izvukao 19,1 milion eura, hrvatski biznismen se ponovo nalazi u sukobu sa Dinamom.

Zahtev kluba je da Mamić isplati odštetu od 21 milion eura, iako je pod upravom Mirka Barišića donet zaključak kako Dinamo nije oštećen radnjama bivšeg funkcionera. 

Pre mesec dana, advokat optuženog, Filip Glavaš, izneo je zapise sa sednice izvršnog odbora kluba prema kojima je utvrđeno kako je Mamić svojim novcem i menicama podmirivao dugovanja zagrebačkog kluba. 

Foto: Tanjug

Zdravko Mamić

 

- Bez Mamićeve žrtve nije bilo moguće spasiti Dinamo. To nije bila krađa, nego borba za opstanak kluba, a ja sam svedok toga. Mamića optužuju da je za sebe uzimao novac od Dinama, a zapravo je suprotno. On je davao svoj novac Dinamu. - naveo je Barišić pre pet godina o nekadašnjem potpredsedniku. 

Ipak, danas deluje da se Barišićeva priča značajno promenila. Dinamo je bio jedini saveznik Mamića i njegovog brata u borbi sa tužilaštvom,od kojeg su im izrečene kazne od šest i po godina Zdravku, i četiri godine i osam meseci Zoranu

Kada je u pitanju trenutna afera, nazvana "Dinamo II", sa Mamićem je optuženo još pet saučesnika među kojima se ponovo nalazi i brat hrvatskog biznismena. 

Pitanje je da li će braća izaći pred Županijski sud u Osijeku usled potraživanja odštete zagrebačkog Dinama, s obzirom da se trenutno nalaze u Bosni i Hercegovini koja ih tretira kao slobodne građane.  

Podsetimo se, pre samo par meseci, Mamić je davao izjavu u kojoj je govorio o stanju u srpskom fudbalu, a koju možete pročitati ovde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading