PARTIZANOVA REĐA POJAČANJA KAO NA TRACI! Evo ko se PROSLAVIO, a ko PODBACIO!

Autor:

Sport

24.08.2023

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli ne nameravaju da se zaustave.

PARTIZANOVA REĐA POJAČANJA KAO NA TRACI! Evo ko se PROSLAVIO, a ko PODBACIO!

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana

Partizan će od 18 časova i 30 minuta pokušati da ostvari pozitivan rezultat u Danskoj protiv Nordsjelanda, u prvom meču plej-ofa za Ligu konferencija.

Izabranici Igora Duljaja su do ovog okršaja stigli posle penal serije i eliminacije Sabaha iz Azerbejdžana, a pred duel sa danskim predstavnikom u Humskoj su predstavili novo pojačanje.

Norvežanin Gajas Zahid postao je 10. jubilarni novajlija u timu nekadašnjeg asa "parnog valjka", a debi doskorašnjeg kapitena turskog Ankaragučua na evropskoj sceni očekuje se narednog četvrtka u revanšu ovih timova.

Pre njega, Partizan je angažovao devetoricu fudbalera, a do sada se može reći da su samo nekolicina opravdali epitet pojačanja.

Republika

Foto: Starsport

 

Na prvom mestu je, bez konkurencije, Aleksandar Jovanović. Bivši član danskog Orhusa i niškog Radničkog je pokazao da klub iz Humske konačno može mirno da spava, kada je reč o golmanima.

Povremeni reprezentativac Srbije je intervencijama u Bakuu spasio crno-bele katastrofe i ubedljivijeg poraza od 0:2, odbranivši pritom i jedanaesterac u regularnom delu, a potom u revanšu kada su njegovi saigrači izborili penal seriju, izrastao u heroja, pošto je dva puta zaustavio udarac s "bele tačke" Alakserovu iz Sabaha.

Zbog toga se može reći da je već sada opravdao sredstva koje je Partizan dogovorio s Apoelom (450.000 evra) za njegovo dovođenje, a trenutno njegovo ime na vrhu spiska onih koji su se najviše isplatili Partizanu do sada.

Golmanski posao je težak, pa tako mlađani Krsto Ljubanović koji je doveden ovog leta iz Teleoptika i potpisao trogodišnji ugovor, još uvek čeka svoju priliku u konkurenciji koju još čini iskusni Nemanja Stevanović i perspektivni Vanja Radulaški.

Foto: Starsport

 

Sledeći na listi najiplatljivijih pojačanja jeste Mateus Saldanja. Sjajni napadač stigao je iz Džef junajteda, u trećem najvećem transferu svih vremena u Humskoj (1.300.000 evra), kada su u pitanju strani fudbaleri i odmah pokazao suvi kvalitet.

Postigao je Brazilac gol u Novom Sadu protiv Vojvodine, u pobedi od 2:0, pre toga i na TSC areni (3:3), a onda i najvažniji u duelu sa Sabahom za produžetke i penal seriju, koju su crno-beli dobili.

Oba beka koja su stigla u Partizan ovog leta, Nikola Antić iz Himkija i Aranđel Stojković iz TSC-a plaćeni su po 150.000 evra, a u prethodnim mečevima su bili standardni u prvoj postavi.

Republika

Foto: Starsport

Ksander Severina

Ostali igrači koji su došli od početka prelaznog roka, stigli su bez obeštećenja u Humsku. Na tom spisku su: Aldo Kalulu (Sošo), Frenk Kanute (Serkl Briž), Ksander Severina (Den Hag), povratnik Aleksandar Šćekić (Hapoel Haifa) i Nemanja Nikolić (Vojvodina).

Severina je odlično počeo i na debiju protiv Mladost Gata u prijateljskom meču bio dvostruki strelac, a potom i u prvenstvenom meču sa Nišlijama u 87. minutu, za pobedu nad Radničkim (2:1).

Sa druge strane, Nikolić se "upisao", ali u penal seriji sa Sabahom, dok gol iz igre čeka još uvek, te se može reći da je za sada podbacio u povratničkom mandatu među crno-bele.

Kalulu i Šćekić su uglavnom dobijali sa klupe, dok Kanute još čeka šansu za debi u crno-belom dresu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading