PARTIZAN DOVEO VEZISTU: Duljaju pao veliki teret sa leđa

Autor:

Sport

23.08.2023

15:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novajlija potpisao trogodišnji ugovor i zadužio dres sa brojem 29.

PARTIZAN DOVEO VEZISTU: Duljaju pao veliki teret sa leđa

Foto: Starsport

Stadion u Humskoj ulici

Doskorašnji kapiten Ankaragučua, Gajas Zahid, potpisao je trogodišnji ugovor sa Partizanom. Kao što je i najavljeno, dok je ekipa u Danskoj gde će sutra odmeriti snage sa Nordsjelandom u prvom meču plej-ofa za Ligu konferencija, Zahid je stigao u Beograd i individualno će trenirati na SC Partizan-Teleoptik sa kondicionim trenerom Mišom Filipovićem.

Republika

Foto: FK Partizan

Gajas Zahid u Humskoj

Pojačanje Partizana je zadužilo dres sa brojem 29. Nova "desetka" je u Humsku stigla kao slobodan igrač, pošto mu je istekao ugovor sa turskim prvoligašem. Kao što je i najavljeno, norveški vezista pakistanskog porekla biće veliko osveženje na sredini terena, pre svega u organizaciji igre, pa će on i Bibras Natho imati puno prostora za kreacije.

Inače, Zahid je dete iz pakistanske porodice, ali je rođen i odrastao u Oslu, a prošao je fudbalsku školu Valerenge. Za seniorski tim je debitovao 2012. sa nepunih 18 godina, i tu se zadržao narednih pet sezona. Na ukupno 127 utakmica upisao je 34 gola i 30 asistencija, pre nego što se 2017. preselio u kiparski Apoel. U Nikoziji je proveo tri sezone, a tokom 2019/2020. bio je pozajmljen Panatinaikosu. Za Kiprane je na 115 mečeva, računajući i šest u grupnoj fazi Lige šampiona, imao 17 golova i 25 asistencija, dok je u dresu Panatinaikosa zabeležio 29 utakmica, četiri gola i pet asistencija.

Zahid je juna 2018. debitovao za selekciju Norveške u prijateljskom meču protiv Paname. Dve godine kasnije odigrao je i duel u Ligi nacija protiv Austrije i postigao gol. Prethodno je prošao mlađe selekcije Norveške, bio standardan član mlade reprezentacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading