KO JE IMAO BOLJU SEZONU - ZVEZDA ILI PARTIZAN? Večiti u TESNOJ TRCI za trofeje, JEDAN pehar doneo razliku! Vojvodina OZBILJNO PRIPRETILA!

Autor:

Sport

25.06.2023

10:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podvukli smo crtu i rezultati su veoma zanimljivi.

KO JE IMAO BOLJU SEZONU - ZVEZDA ILI PARTIZAN? Večiti u TESNOJ TRCI za trofeje, JEDAN pehar doneo razliku! Vojvodina OZBILJNO PRIPRETILA!

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana osvojili su AdmiralBet ABA ligu pošto su posle pet mečeva sa 3:2 u seriji bili bolji od Crvene zvezde Meridianbet.

Na ovaj način stavljena je tačka na sezonu 2022/23 kada se gledaju svi popularni timski sportovi, pa je vreme za presek stanja. Kada saberemo osvojene trofeje u fudbalu, košarci, rukometu, odbojci i vaterpolu u muškoj konkurenciji - koje sportsko društvo je imalo najbolju sezonu i najviše pehara u kolekciji?

Rezultati su veoma tesni, a mi ćemo krenuti redom...

Crvena zvezda - pet trofeja!

U vitrine SD Crvena zvezda u sezoni za nama stiglo je ukupno pet trofeja. Fudbaleri su nastavili totalnu dominaciju, pa je tim sa Marakane novom duplom krunom oduševio navijače, a dva pehara osvojili su i košarkaši.

Republika

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde sa osvojenim peharom Kupa Srbije

 

Crvena zvezda Meridianbet stigla je do titule u Košarkaškoj ligi Srbije, ali i na Kupu Radivoja Koraća, pa se sezona može smatrati donekle uspešnom. Ostali su ipak crveno-beli bez najvažnijeg trofeja - AdmiralBet ABA lige, pa se 2022/23 ne može gledati kao najbolja.

Poslednji u nizu pehara u vitrine doneli su vaterpolisti i to iznenađujućim osvajanjem Kupa Srbije, pa su na taj način SD Crvena zvezda stavili na prvo mesto.

Partizan - četiri trofeja!

Kao što smo već naveli, najvredniji pehar u vitrinama SD Partizan svakako je onaj koji su doneli Željko Obradović i njegovi izabranici osvajanjem AdmiralBet ABA lige.

Republika

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana sa peharom namenjenim pobedniku AdmiralBet ABA lige

 

Ipak, uspešniju sezonu imali su odbojkaši koji su stigli do triplete! Osvojili su crno-beli šampionat Srbije, Kup i Superkup, dominirali su u odnosu na konkurenciju i pokazali da im u ovom trenutku niko ne može ništa.

Vojvodina - tri trofeja!

Iza rukometnog kluba Vojvodina je nestvarna sezona! Podigli su Novosađani tri trofeja ove sezone - pored duple krune na domaćoj sceni, osvojen je i jedan evropski pehar, pa je ova ekipa jedini srpski predstavnik sa titulom na međunarodnom takmičenju.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Rukometaši Vojvodine sa peharom namenjenim osvajaču EHF kupa

 

Osvojila je Voša šampionat i Kup Srbije, ali i EHF kup, pa se može reći da je iza ovog tima sezona iz snova koja je novosadsku "staru damu" stavila na korak od beogradskih večitih rivala.

Novi Beograd i Metaloplastika - po jedan trofej!

Formirao je vaterpolo klub Novi Beograd drim tim, imala je ova ekipa u planu da pokori Evropu, a na kraju je morala da se zadovolji tek jednim peharom - onim u šampionatu Srbije. Novobeograđani su poklekli u Evropi, a nisu uspeli da osvoje ni Kup, te se, i pored jednog trofeja, sezona ne može okarakterisati kao uspešna.

Sa druge strane, rukometaši Metaloplastike stavili su Šabac na mapu gradova koji su stizali do pehara u sezoni za nama. Osvojen je Superkup i ovo je bio veliki uspeh za kultni tim srpskog rukometa.

Dakle, kada se sve sabere i oduzme Crvena zvezda je imala najuspešniju sezonu sa pet osvojenih trofeja, Partizan je odmah iza sa jednim manje, Vojvodina ih je osvojila tri, ali su Novosađani jedini srpski klub sa evropskim peharom, dok su Novi Beograd i Metaloplastika po jednom imali priliku da se raduju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Realnost je ta

25.06.2023 18:00

VUCICEVO VREME ! A GDE SU BILI PRE NJEGA ! Vratimo film. BUDIMO REALNI.

033

25.06.2023 21:46

Zvezda. Jer nikad ne mogu da podnesu da je PARTIZAN bolji.