VELIKA TUGA NA MARAKANI: Crvena zvezda se rastaje sa LEGENDOM kluba!

Autor:

Sport

14.06.2023

16:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Težak dan za sve ljubitelje kluba iz Ljutice Bogdana.

VELIKA TUGA NA MARAKANI: Crvena zvezda se rastaje sa LEGENDOM kluba!

Foto: Starsport

Gasprom

Milan Borjan, dugogodišnji golman Crvene zvezde, napustiće Marakanu i otići na pozajmicu u Slovan iz Bratislave, dok će na njegove mesto doći Omri Glazer, doskorašnji čuvar mreže Hapoel Ber Ševe.

Kanadski reprezentativac je u Zvezdu stigao 2017. godine, iz bugarskog Ludogoreca, a nedavno mu je Barak Bahar, novi strateg crveno-belih, saopštio da više na njega ne računa kao prvog golmana šampiona Srbije.

Zbog toga, legenda Crvene zvezde će se preseliti u prestonicu Slovačke. Slovan će plaćati 50 odsto plate Milana Borjana koja je u Zvezdi iznosila 800.000 evra, dok će drugu polovinu i dalje plaćati beogradski tim.

Posle šest godina u Zvezdi, Borjan, člna najbolje generacije ovog kluba, napustiće prestonicu Srbije.

Foto: Starsport

Milan Borjan u dresu Crvene zvezde

Debitovao je u Evropi, u meču sa praškom Spartom, kada je sačuvao svoju mrežu i najavio da će njegov boravak u Zvezdi biti plodonosan. Sa crveno-belima je izborio dva vezana plasmana u Ligu šampiona, gde je dominirao u kvalfikacijama, a posebno će se pamtiti čuvena penal serija u Kopenhagenu, kada je u 11. seriji zaustavio udarac Jonasa Vinda i obezbedio svom timu plasman dalje.

Bio je učesnik najveće pobede Zvezde u novijoj istoriji kluba, kada je na Marakani srušen Liverpul, a uspeo je i da odbrani svoj gol na meču sa ekipom Napolija.

Sa Crvenom zvezdom je osvojio šest titula prvaka države, uz tri osvojene duple krune, pošto je sa istim timom osvojio i Kup Srbije 2021, 2022. i 2023. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Uroš

27.06.2023 13:42

Dobio gani nogu u dupe od istih takvih, ako tako mu i treba, ćaooo gani