BARSA KONAČNO DALA GOL! Tores rešio veliki DERBI, Katalonci korak bliže TITULI!

Autor:

Sport

23.04.2023

18:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Barselone pobedili su na svom terenu ekipu madridskog Atletika rezultatom 1:0 u derbi meču 30. kola španske La Lige.

BARSA KONAČNO DALA GOL! Tores rešio veliki DERBI, Katalonci korak bliže TITULI!

Foto: Tanjug

Jedini gol za lidera na tabeli Primere postigao je Feran Tores u 44. minutu, čime su se izabranici Ćavija Ernandeza još više primakli osvajanju šampionske titule.

Katalonski klub je stigao do trijumfa posle dva uzastopna remija bez golova u La Ligi, sa Đironom i Hetafeom (oba puta 0:0).

Sa druge strane, Atletiko je porazom prekinuo fenomenalnu seriju od šest pobeda zaredom u španskom prvenstvu. 

Madriđani su mogli pobedom da priđu na samo dva koraka iza gradskog rivala Reala i, ujedno, da Barselona ostane na koti od 73 poena, čime bi šampionat bar malo postao uzbudljiviji i neizvesniji.

Najbolju priliku da postigne gol, gostujuća ekipa imala je već u prvom minutu, kada je prečka bila saveznik golmana Ter Štegena.

Kaznu za promašaje Atletika, izrekao je Feran Tores u samom finišu prvog poluvremena, pošto je "promešao" odbranu madridskog tima i pronašao put do mreže Jana Oblaka.

Barselona je prva na tabeli sa 76 bodova, dok drugoplasirani madridski Real ima čak 11 poena manje, Atletiko je treći sa 60 poena.

Katalonci će u narednom kolu gostovati Rajo Valjekanu, dok će Atletiko dočekati Majorku. Valensija je ranije danas u gostima pobedila Elče rezultatom 2:0.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading