ISPLIVALA DUGO ČUVANA TAJNA: Posle meča sa Brazilom na prethodnom Mundijalu došlo do TUČE u hotelu!

Autor:

Sport

04.09.2022

08:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iskusni as otvorio dušu.

ISPLIVALA DUGO ČUVANA TAJNA: Posle meča sa Brazilom na prethodnom Mundijalu došlo do TUČE u hotelu!

Foto: Tanjug/AP

Nemanja Matić i Valon Behrami u duelu

Bivši reprezentativac Švajcarske Valon Behrami dao je opširan intervju za tamošnji "Blik", u kom je, između ostalog, pričao o Mundijalu koji je pre četiri godine održan u Rusiji.

Tada je Švajcarska bila u grupi sa Srbijom i Brazilom, baš kao što će to biti slučaj i u Kataru. dok je četvrta ekipa bila Kostarika, a na predstojećem Svetskom prvenstvu će to biti Kamerun.

Šampionat u Rusiji, pogotovo u toj grupi, je bio vrlo turbulentan, a sada je iskusni 37-godišnji vezista pričao o svemu.

Mnogo toga se desilo na SP. U hotelu je došlo do tuče posle remija sa Brazilom. Svi su bili srećni zbog sjajnog rezultata, sve porodice igrača su bile u hotelu. I Lara (sadašnja supruga) i moji roditelji. Mi igrači smo jeli, dok su supruga i roditelji seli za sto. Tadašnji generalni sekretar je optužio moju porodicu da se nisu pozdravili. To me je teško pogodilo, jer su se ponašali kao i svi ostali - rekao je Behrami, koji je posle Mundijala u Rusiji precrtan od strane Švajcaraca.

On je optužen da je prečesto njegova supruga Lara Gut Behrami bila u hotelu.

- Uvek smo se pridržavali pravila. Uvek. Druge devojke su bile mnogo češće. Skandali su potom nastavljeni. Toliko da su svi dvojni državljani odjednom hteli da se povuku iz tima zbog generalnog sekretara i njegovih izjava da bi trebalo razmotriti zabranu dvojnog državljanstva. Niko više nije hteo da igra. Ne znam za Šaćirija, ne sećam se tačno, ali svi ostali da. Zauzeo sam se za svoje kolege i stekao više neprijatelja.

Osvrnuo se potom i na to što su njegovi saigrači Đerdan Šaćiri i Granit Džaka pokazivali albanskog orla tokom meča sa Srbijom.

- Tu temu i danas mrzim. To je fudbal, a ne politika. Tom gestu nije mesto na fudbalskom terenu. To je glupost, ne igramo se rata. mene su na Kosovu tada optužili da nisam učestvovao u tom gestu. Igrači Srbije su moji prijatelji, rođeni su posle rata. Zato bi na ovom SP trebalo samo da se igra fudbal i ignoriše sve ostalo.

Na kraju je objasnio kako je sa Kosova kao dete otišao u Švajcarsku.

Otputovali smo poslednjim autobusom sa Kosova, kada smo shvatili da tamo nema budućnosti. Imao sam četiri i po godine. Plakao sam dva meseca, svake noći. Nedostajali su mi baba i deda. Bavio sam se atletikom pre nego što sam ušao u fudbal. Negde 1998. je stiglo pismo da treba da budemo proterani, ali mi je fudbal tada pomogao. Otac fudbalskog kolege se zauzeo za nas, prikupljeni su potpisi da ostanemo - zaključio je Behrami.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading